Sedm žáků postupně zkolabovalo v základní škole na Chrudimsku, zasahovat museli hasiči

Publikuje: Nikola Macáková — 05. 01. 2023
Zdroj: Bc. Vendula Horáková / HZS Pardubického kraje (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Sedm žáků postupně zkolabovalo v základní škole na Chrudimsku, zasahovat museli hasiči

Dvě žákyně zkolabovaly ve středu 4. ledna při hodině v Základní a Mateřské škole v Kameničkách. Na místo vyjeli profesionální hasiči.

O dramatické události informovala v tiskové zprávě krajská mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková s tím, že žákyně se nacházely v sokolovně, kde hasiči nenaměřili žádné nebezpečné koncentrace jedovatého plynu. Přesto jsme ještě zamířili do základní školy, kde jsme provedli další měření. Postupně takto zkolabovalo sedm žáků.

Hasiči ale nenaměřili žádné zvýšené či přímo nebezpečné koncentrace oxidu uhelnatého. Přesto jsme hledali dále možný zdroj způsobené nevolnosti,“ upřesnila Vendula Horáková.

DŘÍVE JSME PSALI:

Po zahoření chemikálií v brněnské škole čtyři děti skončily v nemocnici

Nikola Macáková — 21. 12. 2022
V dopoledních středečních hodinách zasahovaly záchranné složky u požáru malého rozsahu v objektu základní školy v Brně-Žabovřeská...

Všechny děti byly v péči zdravotníků ze Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Po prohlédnutí dětí lékařem, byli žáci propuštěni do domácí péče. Původcem nevolnosti u žáků mohl být výrazně vydýchaný vzduch,dodala závěrem mluvčí hasičů.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu