Pravidelné větrání pro vaše zdraví – zajistěte optimální klima ve své domácnosti

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 20. 03. 2024
Zdroj: Komerční článek
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pravidelné větrání pro vaše zdraví – zajistěte optimální klima ve své domácnosti

Ke zdravému a příjemnému prostředí v domácnosti pomáhá pravidelné větrání. Nabízí se pár jednoduchých tipů, jak na to, abyste zajistili optimální podmínky.

Pomoci vám mohou moderní technologie jako ventilátory, ovšem zvládnout to můžete i bez nich.

Nepodceňujte pravidelné větrání

Čerstvý vzduch v domácnosti je velmi důležitý. Pomůže vám cítit se lépe, ať už po fyzické či psychické stránce. Předejdete dýchacím potížím, zlepšíte svou soustředěnost a celkově zvýšíte komfort v interiéru. Ideální řešení představuje rekuperace vzduchu. Pokud jste však do tohoto systému řízeného větrání ještě neinvestovali, můžete přidat alespoň ventilátory – ty vám pomohou efektivně vyvětrat a dokáží v místnosti zajistit čerstvý vzduch bez kompromisů.

Zdravější prostředí

Vyvětrané prostředí je příjemnější, ovšem větrání je velmi důležité i pro zachování kvalitního klima. Předejdete tak hromadění vlhkosti v interiéru – vysoká vlhkost je nebezpečná, jelikož dává příležitost plísním. Ty se mohou schovávat v různých koutech. Důležité je kvalitní odvětrávání sklepa, který je často vlhký. Ale nepodceňujte ventilaci ani v běžných místnostech domácnosti, zejména v ložnici a obývacím pokoji, kde trávíme velkou část dne a čerstvý vzduch se rychle vydýchá.

Příjemná teplota

Větrání bývá problémem zejména během studené zimy a horkého léta. Za jakéhokoliv počasí je však důležité udržet v interiéru čerstvý vzduch – pravidelně otevírat okno a intenzivně větrat. Během zimy nestihne odejít teplý vzduch, místnost tedy zůstane vytopená. V létě můžete také krátce větrat – teplota se výrazně nezmění. Pro pořádnou výměnu vzduchu je však lepší okno otevírat brzy ráno či pozdě večer, aby vám do interiéru neproudilo zbytečně teplo.

Jde to i bez nutnosti otevírání oken

Nabízí se ovšem i modernější alternativa, která zvyšuje kvalitu vnitřního prostředí a zabraňuje vzniku vlhkosti – stálá výměna vzduchu pomocí rekuperační jednotky.  Jedná se o systém vzduchotechniky, který zajišťuje optimální výměnu vzduchu (bez nutnosti otevírání oken) se zpětným získáváním tepla. Výhodou je také nízká energetická náročnost.

-komerční sdělení , red.)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu