Pomocí aplikace mohou vlastníci domů odhlasovat úsporný projekt „Domy sobě“

Publikuje: David Bárta — 04. 10. 2022
Zdroj: Ondřej Bělecký (eVlastníci)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pomocí aplikace mohou vlastníci domů odhlasovat úsporný projekt „Domy sobě“

Nejrychlejší cesta k šetření pro SVJ. Energetická krize nutí společenství vlastníků bytových jednotek hledat nové způsoby, jak snížit náklady.

Nová služba „Domy sobě“ instaluje fotovoltaiku, která umožní ušetřit na elektřině až 40 procent nákladů, nebo optimalizuje topení – a aplikace eVlastníci umožňuje rychle a jednoduše úsporný projekt odhlasovat.

Výbory SVJ stojí před potřebou snížit náklady na energie, ale současně často stojí před problémem, že pracně svolaná schůze vlastníků není usnášeníschopná. To pak celý projekt realizace – a tím náběhu úspor – zbytečně oddálí. Řešením je online hlasování pomocí aplikace eVlastníci, které umožní schválit projekt bez svolání schůze”, vysvětluje Lukáš Truxa, spoluzakladatel startupu eVlastníci.

Propojení obou projektů tak umožní většímu počtu SVJ rychle reagovat na energetickou krizi.

DŘÍVE JSME PSALI:

Celkem 47,3 % českých firem není připraveno na výpadek elektrické energie

Martin Moc — 09. 06. 2022
Na výpadky elektřiny se firmy musí připravit. I přesto, že dodávky elektrické energie se po blackoutu v Praze podařilo celkem rychle obnovit.

Od začátku vývoje naší aplikace pro online hlasování jsme plánovali pro zapojená SVJ širší nabídku služeb. Rostoucí ceny energií byly impulsem pro těsnou spolupráci právě s projektem Domy sobě, který se zabývá energetickým managementem pro SVJ. Rozhodli jsme se naše služby a klienty propojit,“ říká Ondřej Bělecký, spoluzakladatel startupu eVlastníci.

O aplikaci eVlastníci:

Aplikace eVlastníci jsou první specializovanou webovou a mobilní aplikací zaměřenou primárně na online hlasování SVJ. Nabízí pohodlné, a přitom právně závazné hlasování s vysokou účastí a šetří čas, peníze i nervy výboru i vlastníků.

Za vývojem aplikace eVlastníci stojí česká softwarová společnost Externity, která se zabývá vývojem webových a mobilních aplikací, informačních systémů a UX/UI designem.

O projektu Domy sobě:

Domy sobě jsou výsledkem partnerství společností Veolia a Creative Dock. Jejich cílem je přinášet moderní technologie a z toho vyplývající energetické úspory všem bytovým domům v ČR. Navrhují, instalují a spravují domovní fotovoltaické elektrárny, dodávají a zprovozňují systémy dálkových odečtů, úsporné regulace topení, bezpečnostních čidel a dalších služeb.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu