Osvědčené triky, jak se rychle a snadno seznámit na cestách

Publikuje: Nikola Macáková — 12. 03. 2023
Zdroj: Jana Horká
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Osvědčené triky, jak se rychle a snadno seznámit na cestách

Víte jaké jsou nejlepší možnosti seznámení se s novými lidmi či novým partnerem pokud často cestujete? Poradíme vám.

Pokud patříte mezi miliony lidí, kteří každoročně cestují na nová místa, je pravděpodobné, že možná kromě krásy přírodní nebo architektonické, chcete poznat i místní obyvatele. A třeba si i najít nové přátele. Solo cestování může být skvělou příležitostí, jak se seznámit a načerpat nové životní zkušenosti. Zde je několik osvědčených způsobů, jak se během cestování – nebo při stěhování na nové místo – seznámit s novými lidmi! Tématu se věnoval cestovatelský web ordinarytraveler.com.

Skupiny na Facebooku

I když Facebook dávno nepatří mezi nejpopulárnější sociální sítě, přesto platí, že skupiny na Facebooku jsou mezi lidmi, kteří se chtějí seznámit a poznat nová města, velmi populární variantou. Zkuste zadat do vyhledávání hesla jako “Co dělat v (název města)” nebo “Seznámení v (název města)” – uvidíte, že najdete celou řadu skupin, kde se snadno můžete dohodnout na společné večeři nebo výletům.

Jako solo cestovatelka navíc můžete psát třeba jen do skupin, které jsou striktně určeny jen ženám – a zse trochu více podpořit svou bezpečnost při cestování.

Bumble

Internetová aplikace Bumble neslouží jen k partnerskému seznámení. Naštěstí má Bumble nastavení “BFF”, které vás vyloučí z jejich seznamky a ukáže vás pouze lidem, kteří se chtějí spřátelit! Můžete se tu potkat se zajímavou směsicí lidí, kteří se možná právě přestěhovali do nového města a podobně jako vy si hledají přátele. Bez ohledu na to, jestli jste tu jen na návštěvě na den nebo dva, nebo jste se právě přestěhovali do nového města bez známých tváří, určitě potkáte lidi, kteří vám buď ukážou své oblíbené místo, nebo s vámi vyzkouší něco nového.

Účast na menších akcích či různých party

Všimli jste si někdy, že čím méně lidí je v daném prostoru, tím větší je pravděpodobnost interakce? Velmi těžko se navazují přátelství na rozsáhlém hudebním festivalu, ale v téměř prázdných barech je možné zavést nespočet skvělých rozhovorů. Zkrátka – méně je více. Vynechejte tedy velké koncerty a zvolte raději živou místní kapelu nebo komediální show v komorním prostředí.

Vyzkoušejte místní aktivitu

Zkuste si vybrat některou z místních aktivit, kterých byste se mohli zúčastnit. Nenáročné aktivity, jako je procházka za uměním/prohlídka maleb nebo jóga, jsou skvělou volbou pro denní aktivity. Nebojte se pozdravit, představit se a zeptat se na doporučení v prostředí skupinových aktivit – možná budete překvapeni, kolik lidí je také otevřeno navazování přátelství a pozve vás, abyste se k nim přidali.

Zážitky z Airbnb

Díky zážitkům přes Airbnb můžete vyzkoušet skupinové aktivity (např. výlety na kajaku, zážitky na jachtě nebo párování vína a jídla) a seznámit se s dalšími cestovateli. Přinejmenším vám mohou doporučit některá konkrétní místa, kde by se mohla sejít přátelská parta. Klíčovou radou je udělat první krok – nenechte se zastrašit a nebojte se oslovit přátelsky vyhlížejícího cizince a navázat konverzaci. Je to jen malá nepříjemnost, která vám ale může dát vysokou odměnu.

Psí parky

Psí parky (nebo i běžné parky) jsou ideální pro setkávání s dalšími milovníky zvířat – vždyť kdo by nebyl rád, když ho jeho chlupáč seznámí s přátelskou tváří! Bez ohledu na to, zda cestujete se svým mazlíčkem, nebo jen rádi sledujete, jak se baví ostatní, psi jsou proslulí svou schopností sbližovat lidi. Nejste příznivci psů?

Vezměte si deku, knihu, kytaru nebo svačinu a vydejte se do místního parku – rozvalte se, odpočívejte a užívejte si odpoledne. Lidé, kteří vás vidí v pohodě a v klidu, se k vám s větší pravděpodobností přiblíží a třeba se rozvine zajímavá konverzace.

„Tipy, jak oslovovat lidi a být přístupnější…“

Nechte sluchátka doma

Sluchátka jsou mezinárodně známým signálem, který značí, že si povídat rozhodně nechcete. Proto je nechte pro jednou doma!

Odložte telefon

Pokud se chystáte na sólo rande, vyzvěte sami sebe, abyste si po celý večer nechali telefon v kapse/kabelce. Když jste přilepení k telefonu, můžete působit jako zaneprázdnění – a nikdo nechce riskovat přerušení důležité zprávy nebo e-mailu.

Oblečte se tak, abyste udělali dojem

Když si na sebe vezmete výrazný kousek oblečení, cizí člověk s vámi snadno naváže konverzaci – hodit se může něco světlého, vzorovaného nebo netradičního.

Nabídněte pomoc

Pokud vidíte někoho v nesnázích, není nic lepšího než prostě nabídnout pomocnou ruku. Jaký lepší seznamovací trik znáte?

„Internetová seznamka aneb co k tématu píše veřejný zdroj…“

Internetová seznamka, je portál, kde si lidé mohou založit svůj profil a vyhledávat podle různých kritérií profily ostatních uživatelů za účelem najít potenciálního životního partnera, přátele nebo jen krátkodobý vztah pro sexuální aktivity. Nutností pro uživatele je připojení k internetu.

Základem je vytvořit si profil a vyplnit základní osobní údaje. Následuje fáze hledání a navazování kontaktu s ostatními uživateli. Většinou si hned na úvodní liště uživatel může vybrat z nabídky seznámení (například: On hledá ji, On hledá jeho, Ona hledá jeho, Ona hledá ji, Hledám kamaráda/kamarádku). Uživatel seznamky může prohlížet profily ostatních, sdílet fotografie, posílat zprávy,“ uvádí k tématu Wikipedia.

„Rande si tímto způsobem domlouvá jedna třetina nezadaných Čechů. Avšak, pozor! každý pátý je úspěšný.“

Podle PEW Pesearch Centre 29 % dotázaných Američanů zná někoho, kdo se seznámil se svým budoucím partnerem přes seznamku a následně s ním uzavřel sňatek nebo žije v dlouhodobém vztahu. Z průzkumu také vyplývá, že 80 % Američanů si myslí, že internetové seznamky jsou dobré pro seznámení s novými lidmi. Až 61 % lidí souhlasilo, že tento způsob seznámení je lehčí a více efektivní, ne jsou běžné způsoby seznámení.

Dopady pro společnost jsou zásadní. Výzkum vědců z Cornellovy univerzity poukazuje na fakt, že lidé, kteří se setkávají on-line, bývají úplní cizinci. Když spolu zůstanou, zakládají sociální vazby, které nikdy předtím neexistovaly. Tato studie se nejvíce zaměřila na to, jak online vztahy mění mezirasové vztahy, které jsou podle nich dobře analyzovatelné. Jejich zjištění jsou v souladu s prudkým nárůstem mezirasových manželství v USA za poslední dvě desetiletí,“ uvádí veřejný zdroj.

Druhy seznamek

Seznamky na internetu jsou buď všeobecné, nebo se specializují na určité uživatele (např. gay seznamky) nebo oblasti zájmu (např. erotické seznamky).

DŘÍVE JSME PSALI:

Láska a sex mezi algoritmy

David Bárta — 16. 05. 2022
90 % Čechů stále preferuje osobní seznámení nad online, jak ukázala nedávná statistika výzkumné společnosti Nielsen Admosphere.

Stále ještě novinkou ve světě seznámení je také výběr vhodného partnera prostřednictvím matematického algoritmu, který porovná podrobný osobnostní profil zájemce s ostatními profily v databázi a navrhne osobu, která se k zájemci hodí nejvíce.

V Česku však uživatelé zatím preferují tradičnější způsoby seznámení a případné partnery oslovují sami na základě vlastního uvážení. Také Tinder nebo Badoo již dnes pracují s propracovanými algoritmy, které dokáží na základě chování a vyplněných údajů propojovat profily, které se k sobě více hodí. Také je stále kladen důraz na vyšší specializaci seznamek, kdy již dávno nemáme jen specializované seznamky pro gaye, bisexuály, erotické či sexuální seznamky. Dále se rozvijí také seznamky filtrující na základě věku, jelikož požadavky na software se na základě věku velmi liší. Na oblibě získávají také luxusní seznamky pro movité zákazníky nebo seznamky na takzvaný sugardating,“ dodává v krátkém výpisu otevřená encyklopedie.

 

Text/Překlad: Jana Horká
Použité zdroje: Wikipedia, ordinarytraveler.com

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu