Muž se na Frýdecko-Místecku zřítil ze střechy novostavby. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník

Publikuje: Nikola Macáková — 15. 09. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Muž se na Frýdecko-Místecku zřítil ze střechy novostavby. Do nemocnice ho musel transportovat vrtulník

Zásah pozemní posádky záchranné služby a také vrtulníku letecké záchranné služby si vyžádal vážný úraz na Frýdecko-Místecku.

O dramatické události a záchranné akci informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že po čtvrt na jedenáct byl prostřednictvím tísňové linky 155  oznámen pád muže ze střechy novostavby v Jablunkově. Na pomoc vyjel pozemní zdravotnický tým a vzlétl také ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Pětačtyřicetiletý muž pracoval na střeše rodinného domu, ze které spadl, a to z výšky okolo deseti metrů. „Zůstal při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ upřesnil Humpl.

DŘÍVE JSME PSALI:

Vážné nehody motocyklistů na Frýdecko-Místecku zaměstnaly záchranáře

Nikola Macáková — 06. 09. 2022
Záchranná služba zasahovala v pondělí 5. září odpoledne a večer u dvou vážných nehod motocyklistů na území Moravskoslezského kraje.

„Zasahující lékař záchranné služby však při prvotním vyšetření zjistil známky poranění v oblasti hrudníku a páteře. Pacient byl zajištěn krčním límcem a uložen do podtlakové matrace. Posádky zavedly žilní vstup, zahájily podávání léků a infuzních roztoků. Muže následně letečtí záchranáři transportovali vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice, kde jej předali do péče lékařů tamního urgentního příjmu,“ doplnil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu