Čtyřiačtyřicetiletý horolezec se v lomu na Bruntálsku zřítil z výše 15 metrů

Publikuje: Jana Malá — 09. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Čtyřiačtyřicetiletý horolezec se v lomu na Bruntálsku zřítil z výše 15 metrů

V místním lomu na Bruntálsku se z výšky přibližně 15 metrů zřítil muž vybavený horolezeckou výbavou. Na pomoc vzlétl i záchranářský vrtulník.

Spolu s vrtulníkem záchranářů na místo zamířila také zdravotnická posádka (RZP) z nedalekého Bruntálu. 

O dramatické události a následné záchranné akci, ke které došlo, v neděli po půl jedenácté informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že čtyřiačtyřicetiletý muž vybavený horolezeckou výstrojí se zřítil při slaňování. Byl v bezvědomí a přímém ohrožení života.

Zasahující lékaři u něj zjistili poranění hlavy a mozku.

„Záchranáři zajistili žilní vstup pro podávání léků a dýchací cesty, převedli pacienta na přístrojem řízenou ventilaci. Naložili krční límec a uložili jej do podtlakové matrace,“ doplnil mluvčí záchranné služby a upřesnil, že poté byl horolezec letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu