Princezna Diana: Nejslavnější konspirační teorie o její smrti aneb kdo za to může?

Publikuje: David Bárta — 06. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Záhady » Princezna Diana: Nejslavnější konspirační teorie o její smrti aneb kdo za to může?

Již přes 25 let na nás doléhá mediální tíseň z důvodů šíření konspiračních teorií o Princezně Dianě. O co konkrétně se jedná?

Nejasnosti kolem její smrti

Princezna Diana zemřela roku 1997 ve Francii. Zemřela při tvrdé srážce automobilem do tunelu. Do Francie jela hlavně kvůli dovolené se svým tehdejším partnerem. Oba byli usídleni v luxusním soukromém hotelu Ritz. Podle webu Deník.cz jeli po večeři autem značky Mercedes, který je měl přivézt do bohatě vyzdobené vily.

Mohou za to novináři?

Dodnes se spekuluje o tom, že její smrt způsobili novináři, kteří stáli před hotelem Ritz a bezcitně Princeznu Dianu otravovali a urputně fotili. Prý, když tento pár odjel z hotelu, tak je novináři začali pronásledovat. Díky tomuto pronásledování mohlo dojít ke ztrátě životů ve vozidle Princezny Diany. Ovšem objevují se i protichůdné teorie o tom, že sice pár pronásledovalo auto patřící novinářů, nicméně z důvodu velké vzdálenosti jednoho auta od druhého, tak tvrdí určitá skupina konspiračních teoretiků, že to novináři neudělali.

Další průběh

Podle všeho Mercedes Princezny Diany divoce vletěl do tunelu. Přestože rychlost zde byla povolená na padesát kilometrů v hodině, tak toto auto jelo dvojnásobnou rychlostí. Jak je to možné? Byl snad řidič podplacený za smrt Princezny? Po několika okamžicích vletělo auto do sloupu. Hned po nárazu přijeli na místo činu auto novinářů. Ti okamžitě začali fotit a natáčet jako smyslů zbavený. Ovšem to se jim vymstilo, protože policie necitlivé fotografy zatkla a fotografie zabavila.

Jaká byla její poslední slova?

Pojďme si zopakovat její poslední slova. Její poslední slova zněla: “ Panebože, co se stalo?”. Což je dost smutné a tragické. Po této větě se jí zastavilo srdce.

Vjezd do Tunelu Alma, kde vyhasl život princezny Diany. Zdroj: Le Grand Portage / CC BY 2.0

Dlouhotrvající dovoz

Mnoho milovníků Princezny se domnívá, že za to mohli záchranáři, kteří odváželi Dianu do nemocnice. Podle některých to trvalo sanitce několik hodin, přestože to za normálních okolností trvá půl hodina. Mohou za to opravdu oni? Proč jim to trvalo tak dlouho? Byli podplaceni?

Královna Alžběta

Samozřejmě nejžhavější konspirační teorií je, že za smrt tohoto páru může Královna Alžběta. V domě Alžběty prý Princezna Diana dělala obrovské problémy. Byla neposlušná a milovala svobodu. Odmítala respektovat královské povinnosti. Považovala to za zbytečnou ztrátu času. Dále si členové královské rodiny, včetně Alžběty začali všímat, že Princezna začíná mít větší vliv a působnost na veřejný konzum, než samotná Královna Alžběta. To se ovšem nelíbilo celé královské rodině. Čili, že by se sama Alžběta rozhodla odstranit Dianu ze zemského povrchu? Bála se, že by Princezna Diana zastínila formální slávu Alžběty?

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu