Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 10. – 17. dubna

Publikuje: Nikola Macáková — 09. 04. 2023
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 10. – 17. dubna

Od severu bude na území České republiky zasahovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, který bude večer slábnout.

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že v úterý přejde přes naše území k východu okluzní fronta, za kterou se k nám od jihozápadu přechodně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu. Ve středu začne přes střední Evropu od západu zvolna postupovat zvlněná studená fronta. V dalších dnech týdne se bude nad střední Evropou udržovat brázda nízkého tlaku vzduchu, která se bude v závěru období vyplňovat.

Předpověď na pondělí:

Polojasno až oblačno. Ráno místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. K večeru, vyjma západu Čech, ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní, na východě severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:

Oblačno až zataženo, na východě zpočátku i polojasno a ojediněle mlhy. Od západu občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i možnost bouřky, později nad 1000 m i srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne a večer od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý jižní až jihovýchodní, postupně mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, zejména ve východní polovině území přechodně i polojasno. Ojediněle, v Čechách později od západu místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Zataženo až oblačno, ojediněle i polojasno. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, nad 1000 m postupně i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na východě ojediněle až 13 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude postupně měnit na severozápadní až severní.

Předpověď na pátek:

Zataženo až oblačno, místy i polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky, nad 1000 m i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při malé oblačnosti kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 1. – 8. dubna

David Bárta — 01. 04. 2023
Přes střední Evropu přejde k východu tlaková níže. Kolem ní k nám postupně začne proudit studený vzduch od severu.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Oblačno až zataženo, místy i polojasno. „Místy občasný déšť nebo přeháňky, na horách i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při malé oblačnosti kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při malé oblačnosti až 16 °C,“ doplnil ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu