Vnitřní zranění svírající srdce aneb jak zraněná duše devastuje psychiku člověka

Publikuje: David Bárta — 20. 12. 2022
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Magazíny » Vnitřní zranění svírající srdce aneb jak zraněná duše devastuje psychiku člověka

Mnoho z nás je zanesený vlnkami vnitřních zranění. Tyto vlnky způsobují u některých bytostí ohromně divoké citové proudy, jež mohou přerůst v cosi chorobného a nezdravého.

Duchovní průvodce Samuel Prívara píše ve svém článku, že je nutností vyčistit destruktivní sílu “ neodpuštění”, protože jinak stále zůstáváme psychicky pochroumaní a nesvobodní. Psychická zranění vycházejí z vnitřního odmítání si v čemkoli odpustit. Dejte si ruku na srdce a zeptejte se sami sebe, jestli jste si někdy dokázali odpustit. Nosíme si v sobě životní rány nebolí traumata, jenž ovlivňují celý náš život.

Když někomu odpouštíte, neomlouváte tím jeho chování. Vaším odpuštěním pouze zabráníte, aby jeho chování zničilo vaše srdce.

Táňa Keleová-Vasilková slovenská spisovatelka 1964*

Srdeční čakra

Podle webu cesta relaxace souvisí stav neodpouštění se srdeční čakrou. V srdeční čakře se nachází stav absolutního prožití lásky, mírumilovnosti, soucitu, jemnosti, půvabu a rozdávání svých duševních a hmotných darů druhým lidem. Tyto vlastnosti jsou základním pilířem pro charismatický lidský charakter. Ovšem, pokud není naše srdeční čakra v rovnováze, tak se charakter člověka ztratí kdesi v průsvitných mlhách a nás obejme svírající stav neodpuštění. Jestliže je naše srdeční čakra zablokovaná, tak se staneme strojem bez sebemenší špetky empatie. Zablokovaná čakra rovněž souvisí s žárlivostí a závistí.

Vědomě si odpusťte

Kouč a poradce Milan Rykl uvádí ve svém článku některé příklady, jak afirmačními modlitbami překonat duševní zranění člověka. Provádějte je během dne v klidu na posteli nebo před zrcadlem. Mlčky si pro sebe říkejte: “ Odpouštím sám sobě. Odpouštím druhým lidem. Ke všem chovám mírumilovné pocity. Nikdo mi nikdy už neublíží, neboť jsem vědomá laskavá bytost, která chápe lidské počínání. Děkuji. “

Průvodkyně Jana Švestková tvrdí, že je potřeba hlavně odpustit svým rodičům. Často v sobě držíme pocity neodpuštění právě k těm nebližším. Ve svých soustředěných afirmacích se hlavně zaměřte na své citově nejbližší potomky.

Buďte upřímní

Na odblokování svých zranění také pomáhá upřímnost. Možná to zní příliš jednoduše, ale zkuste to někdy. Všichni známe ten pocit, kdy jsme se někomu otevřeně svěřili o svých vnitřních zraněních. Náhle dochází k výraznému uvolnění celého organismu a citová bolest odplula z našeho pole vědomí. Naopak k nám připluje ticho a mír.

Kniha: Uzdrav svá vnitřní zranění

Jedna z velmi hodnotných literárních děl na povrchu zemské moderní civilizace týkající se vyléčení vnitřních zranění je kniha s názvem: Uzdrav svá vnitřní zranění od léčitelky a autorky Lise Bourbeau. V této zásadní knize zmiňuje velmi důležitou myšlenku. Tvrdí, že veškeré masky si vytváříme z důvodu vychytralého skrytí svých emocionálních zranění. Čím víc masek v sobě vytváříme, tím víc jasně dáváme sami sobě a svému okolí najevo, kolik zranění v sobě vlastně nosíme. Maska je de facto ochranou před vzplanutím daného zranění. V knize nás velmi citlivou formou provádí, jak tyto masky odkrýt. A tím dojde k vyléčení duše.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu