Efektivnější novoroční předsevzetí

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 23. 12. 2022
Zdroj: Lada Bel / Impression Media
Úvodní stránka » Magazíny » Efektivnější novoroční předsevzetí

Dáváte si novoroční předsevzetí? A daří se vám potom je dodržet? Samotná myšlenka stanovovat si cíle na další rok je jistě ušlechtilá.

Problém nastává tehdy, když dochází k selhání. Jak si efektivně nastavit cíle, jaké k tomu využít techniky a na co si dát pozor. To se dozvíte v dnešním článku.

Odkud se bere touha dávat si novoroční předsevzetí

Je to lákavé. Nový rok totiž značí výrazný předěl. Něco starého končí, nový svěží svět klepe na dveře. Kdy jindy začít pracovat na svém „novém já“, než právě na Nový rok? Myšlenka je to krásná a logická, provedení už potom často pokulhává. Motivace vydrží první lednový týden, čtrnáct dní, měsíc… A potom se pomaličku vytrácí. Kam zmizela ta touha změnit život. Vypařila se snad? Ne. Pouze došlo ke střetu s realitou. Nový letopočet totiž zázračně nezařídil nárůst motivace. Je to pouze na vás.

Využijte sílu myšlenkové mapy

Myšlenková mapa. Zdroj: Canva

Myšlenková mapa je efektivnější způsob záznamu myšlenek. Můžete ji krásně využít třeba právě pro zaznamenání novoročních předsevzetí. Kromě hlavní myšlenky vám totiž nelineární a kreativní způsob zápisu umožní o cílech přemýšlet v širších souvislostech. Najednou máte příležitost vidět problém z více úhlů pohledu.

Díky myšlenkovým mapám každý cíl zaznamenáte i se souvisejícími asociacemi a souvislostmi. Výsledný mentální obraz tak bude mnohem propracovanější a pro vaši mysl uchopitelnější. Je to jako být svým vlastním koučem. Ten, kdo ovládne techniku myšlenkového mapování, má nakročeno k úspěchu.

Myšlenkové mapování je však komplexní způsob, který lze využít nejen při záznamu novoročních předsevzetí. Vybíráte nový automobil? Čekáte miminko a hledáte ten nejlepší kočárek na trhu? U těchto produktů je mnoho aspektů, které hrají při výběru roli a díky myšlenkovým mapám již na nic nezapomenete!

Pomozte si afirmacemi

Pomozte si afirmacemi. Zdroj: Canva

Jen se ale nejdříve naučte, jak má správná afirmace vypadat. Když afirmujete správně, pracujete s vlastním podvědomím. Není to anonymní vesmír, který vám pomůže plnit předsevzetí. Jste to vy sami. Proto afirmujte skutečně tak, jak je to správné. Opakovat si větu – jsem krásně štíhlá a atraktivní – je asi tak účinné, jako lhát učiteli o tom, že vám domácí úkol snědl pes. Vaše podvědomí není hloupé a lež odhalí. Raději oslovte vesmír své podvědomé mysli a servírujte mu afirmace, kterým rozumí. Prvním krokem ke správnému afirmování by mohla být odlišná formulace věty. Například sousloví „jaké by to bylo“ použité na začátku věty vám pomůže naladit se na proces změny. Vyvolá v mysli konkrétní představu cíle, a to razantně zvýší motivaci.

Přejeme vám do dalšího roku hodně štěstí a samá splněná předsevzetí.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu