7 okouzlujících benefitů tance pro vaši psychiku a tělo

Publikuje: David Bárta — 17. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Magazíny » 7 okouzlujících benefitů tance pro vaši psychiku a tělo

Zažili jste někdy pocit, jak se vaše tělo potřebuje při dynamické hudbě nespoutaně hýbat? Je to velmi příznivé znamení.

1. Posiluje kardiovaskulární systém

Tanec příjemné zklidňuje srdeční oblast. Tanec dokáže rozproudit vaší energii, která může být právě v této oblasti zablokována. Díky tomu se stanete srdečnější a mírumilovnější. Je celkem jedno, jaký styl tance děláte. Je potřeba se hlavně při tom cítit příjemně a uvolněně.

2. Zvyšuje se uzemnění

V dnešní digitálně zaměřené společnosti jaksi schází hluboké spočinutí ve svém středu. Mnoho psychoterapeutů a psychologů radí, abychom alespoň na dvě hodiny denně chodili ven. Jenomže kdo z vás to dělá? Tanec je výhodný v tom, že ho můžete dělat kdekoliv a kdykoliv. Takže si zatančete ve svém pokoji a okamžitě pocítíte silné uzemnění. Přijde k vám mír a klid. Web svět-ženy.cz jasně definuje, jak může toto uzemnění pomoct.

3. Efektivní řešení problémů

Tanec dokáže velmi jednoduchým a efektivním způsobem řešit akutní a krizové situace v životě. Pokud se cítíte v depresi, tak si jděte zatančit. Vyplaví se vám důležité látky potřebné pro pocit psychického štěstí. A navíc je to aktivita, která je zadarmo!

4. Pozitivní účinky na mozek

Podle nejnovějších studií dokáže tanec snížit riziko demence a posiluje kognitivní schopnosti. Také koordinace těla a mysli je více v souladu. Díky čemuž se posílí vaše fyzická a psychická rovnováha. A v neposlední řadě posiluje paměť.

5. Tanec neklade žádné nároky

Tanec může praktikovat opravdu kdokoliv. Bez ohledu na jeho názorové, rasové, náboženské či genderové nastavení. Důležité je se umět hýbat. A pokud se umíte hýbat, tak je tanec přímo pro vás. Nemusíte být profesionální tanečník. Není potřeba znát nějakou techniku. Stačí milovat pohyb a hudbu. Tanec svou dokonalou jednoduchostí může nahradit veškeré utěsněné formy cvičení.

6. Socializace

Pokud například pracujete z domova nebo jste na mateřské dovolené, tak vám zcela jistě bude chybět socializace. A tanec může být příjemným důvodem, jak překonat prvotní lenost. Neboť se můžete socializovat, navazovat nové vztahy a potkávat spoustu zajímavých lidí.

7. Nálada

Je známo, že tanec zvyšuje náladu člověka. Protože spouští v těle endorfiny, který je zodpovědný za naší spokojenost v životě. Dáte průchod svým negativním myšlenkám a emocím. Budete se cítit báječně a v hojnosti Díky tomu snižuje hladinu stresu. A pokud máte problém se sebevědomím, tak je tento zábavný koníček jistě pro vás! Tanec totiž zvyšuje sebevědomí a sebedůvěru.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu