V Muay Thai dokázal to, co se jiným nepovedlo. Kdo? Osmnáctiletý Tomáš Karel Barták

FOTOGALERIE
Publikuje: David Bárta — 18. 10. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » V Muay Thai dokázal to, co se jiným nepovedlo. Kdo? Osmnáctiletý Tomáš Karel Barták

18 letý mladík z Leonidas Gym Muay Thai Dubí dokázal v thajském boxu to, co se jiným v ČR nepovedlo. Kdo? Tomáš Karel Barták.

Sašo Vorkapič je 28letá Slovinská hvězda Muaythai, medailista MS IFMA a noční můra českých thajboxérů. Vorkapič byl v ČR na několika turnajích a několika galavečerech a vždy odjel neporažen. UdálostiExtra.cz o tématu dnes informoval hlavní trenér Leonidas Gym Muay Thai Dubí Ladislav Horejš.

S Českými borci si Vorkapič poradil i v zahraničí, až tuto sobotu narazil na mladíka z Dubí, který mu řekl a dost na domácí půdě.

DŘÍVE JSME PSALI:

Velký úspěch pro Leónidás Gym Muay Thai Dubí

David Bárta — 18. 06. 2022
Velký úspěch aktuálně zažívá dubský Leonidas gym, který se svými svěřenci uspěl na Mistrovství ČR v muaythai 2022.

Výjezd do Slovinska dopadl pro Leónidás Gym – Muay Thai Dubí perfektně, 5 bojů a 5 výher. Šimon Verner -57kg 17let si poradil na body s Chorvatským soupeřem s ocelovou bradou. Inkasoval několik přesných úderů kolenem na hlavu, kopů a stále pokračoval v před jak robot a odolával Šimonovo útokům. Po třech kolech Šimon vyhrál všechna kola v poměru 3:0 na body,“ vysvětlil trenér Horejš.

Další byl Tomáš Růža Růžička Jr. -81kg 17let také měl Chorvatského soupeře, toho Tomáš zasahoval lokty a koleny a ve třetím kole se povedlo Tomášovi ukončit soupeře KO.

Martin Nebřenský -57kg 14let měl soupeře také z Chorvatska a jemu se povedlo ukončit soupeře KO v druhém kole, po tom co ho uzamkl v rohu a držel několik sekund pod stálým útokem.

Dnes již legendární Tomáš Karel Barták měl v jeho 18 letech pak 4 pyramidu ve váze -67kg. Pyramida byl Čech vs Chorvat a Slovinec vs Chorvat. Tomáš tedy nastoupil do zápasu s o hlavu větším Chorvatem, Tomáš se však ani nezahřál a do pár sekund bylo po zápase, Tomášovo sérii loktů a kolen do hlavy soupeř nevstřebal a nechal se odpočítat. Slovinský soupeř postoupil bez boje jelikož se Chorvat vzdal a se Slovinským Šampionem nechtěl zápasit,“ konstatoval hlavní trenér.

Finále pak čekal na Tomáše Slovinský šampion Sašo Vorkapič to je Slovinská hvězda, která ještě nenašla v Česku přemožitele.

Tomáš v zápase vydal výkon své kariery, měl hned od začátku zápasu přehled a všechny útoky soupeře trestal kontraúdery. V druhém kole udělal soupeři 3 tržné rány v obličeji a lékař chtěl zápas ukončit. To však bylo pro Slovince nemyslitelné a po rychlém ošetření vazelínou se pokračovalo i přes protest lékaře. Tomášovi se povedlo profesorsky porazit soupeře na body a porazit šampiona země u něj doma. Tomáš si zajistil tímto výkonem pozornost publika, trenéru, ale také sponzora soutěže což byl TOP TEN. Po skončení zápasu přenesl sponzor novou sportovní tašku Top Ten za výkon, který předvedl. Po skončení turnaje byl pak Tomáš ještě vyznamenán nejlepším zápasníkem turnaje,dodal závěrem Ladislav Horejš.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu