Tragický střet dvou vozidel na Českolipsku nepřežil dobrovolný hasič a profesionální záchranář

Publikuje: Jana Malá — 20. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Tragický střet dvou vozidel na Českolipsku nepřežil dobrovolný hasič a profesionální záchranář

Na silnici I/9 před Novou Hutí, ve směru od Rumburku na Svor došlo ke střetu dvou osobních vozidel se smrtelným zraněním.

K tragické dopravní nehodě se vyjádřila policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že k nehodě došlo okolo šesté hodiny ranní a zasahovat u ní musely všechny složky Integrovaného záchranného systému. 

Nehoda se stala v době, kdy se Opel Astra a Peugeot 407 pohybovaly ve stejném směru za sebou, přičemž 45letý řidič Peugeotu chtěl předjet Opel a řidič Oplu zase zahájil odbočovací manévr vlevo. Následně došlo ke kolizi obou vozidel.

„Kdo z obou řidičů pochybil, a kdo z nich svůj manévr zahájil dříve, v tuto chvíli nevíme. Příčinu a všechny okolnosti tragické nehody nyní  zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru, která si v této souvislosti mimo jiné vyžádá znalecký posudek z oboru dopravy. Peugeot po střetu s Oplem vyjel mimo silnici a zastavil se až o pařez. Přitom jeho řidič utrpěl závažné zranění, kterému i přes poskytnutou laickou a následně lékařskou pomoc na místě podlehl. Oba řidiči cestovali ve vozech sami,“ uvedla policejní mluvčí.

„Třiadvacetiletého řidiče Oplu převezla zdravotnická záchranná služba s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice k vyšetření. Byl při vědomí a jeho zdravotní stav mu dovolil podrobit se dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu není,“ doplnila k nehodě mluvčí policie.

Příčiny nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

K tragédii se dnes vyjádřil také Sbor dobrovolných hasičů města Rumburk, jehož byl zemřelý hasič a zdravotnický záchranář členem.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dnes ráno 20. června 2022 cestou do zaměstnání tragicky zahynul náš kolega Miroslav Beneš. Svět přišel o výjimečného člověka, který byl skvělý manžel, otec, bratr, syn, strýc, kamarád, hasič a také záchranář tělem i duší. Zachraňování životů a majetku bylo jeho životní poslání, nejen u našeho sboru ale i v dalších jeho zaměstnání. Svou činností, aktivním přístupem a srdíčkem přispěl k rozvoji naší jednotky, mnoha zachráněným životům, záchraně zvířat a majetku nevyčíslitelných hodnot. Odpočívej v pokoji, děkujeme a nezapomene. Čest jeho památce.“

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje k tragické nehodě krátce uvedla: „Dnes ráno cestou do práce tragicky zahynul náš kolega a kamarád. R.I.P.“

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu