S plynem od ČEZu získáte jistotu v nestabilní době

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 18. 10. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » S plynem od ČEZu získáte jistotu v nestabilní době

Na trhu s energiemi včetně plynu došlo k turbulentním proměnám, které se výrazně podepsaly nejen na cenách souvisejících komodit.

Tato nestabilita pak bohužel v mnoha případech dopadla na koncové odběratele, protože to vedlo nejen ke krachu řady dodavatelů a mnoho jejich zákazníků se tak dostalo k dodavatelům poslední instance. Díky tomu byli vystaveni nejen prudkému zdražení elektřiny a plynu, ale i nejistotě, kdo bude jejich dodavatelem energií, a jak mají sami postupovat.

Proč přejít s plynem k ČEZu?

Při výběru dodavatele plynu by měli být lidé ostražití, a případný přechod zvážit. Ačkoli od listopadu do konce příštího roku platí zastropování ceny plynu a elektřiny, které schválila vláda, číhají na zákazníky i jiná rizika.

Jedním z nich je stále možný krach dodavatele, i když se jistě řada dodavatelů po krachu Bohemia Energy poučila, že nákup těchto komodit na poslední chvíli je vysoce rizikový. O opaku však svědčí ukončení dodávek plynu od společnosti NWT pro společnosti Teplo Břeclav a Teplo Vrbno. NWT smlouvu vypověděla ze dne na den a došlo ke skokovému nárůstu cen za teplo až o 500 %.

Plyn od ČEZu vám dá jistotu stabilního dodavatele, který působí na českém trhu již od roku 1992, a navíc patří mezi 10 největších energetik v Evropě. Pod značkou ČEZ působí řada dceřiných společností, majoritní podíl v mateřské společnosti vlastní Ministerstvo financí ČR. Je tak možné říci, že se jedná o společnost s nejstabilnějším zázemím na českém trhu.

Navíc v oblasti vytápění plynem nabízí ČEZ i zajímavé doplňkové služby mezi něž patří i ČEZ SERVIS VYTÁPĚNÍ (ČSV). V rámci této služby získáte servisní prohlídku kotle i spalinových cest, a to nejpozději do 50 dnů od sjednání této služby, kromě toho získáte i určitou pojistku na váš plynový kotel, protože v případech kdy, již kotel není v záruce, ale je mladší 7 let vám opravu zařídí ČEZ a uhradí náklady do 5 000 Kč.

Jak můžete přejít s plynem k ČEZu?

Změnit dodavatele nemusí být nijak složité, v případě, že se rozhodnete pro plyn od ČEZu stačí navštívit jejich webové stránky, zanechat zde na sebe kontakt a zaměstnanci společnosti vás sami kontaktují. Následný přechod od stávajícího dodavatele vyřídí ČEZ za vás, bude potřebovat jen několik písemných náležitostí.

Základem je vyplnění smlouvy o sdružených službách dodávky plynu pro domácnosti nebo podnikatele. Zároveň od vás bude ČEZ potřebovati i plnou moc, která jim umožní zastupovat vás při všech úkonech, které jsou nutné vyřídit pro změnu dodavatele, patří sem např. podání výpovědi stávajícímu dodavateli, nebo k zastupování při registraci u společnosti OTE, a.s. Tyto dva dokumenty je potřeba vyplnit a podepsat dvakrát.

V případě, že si nebude vědět s vyplněním smlouvy rady, operátoři vám rádi pomohou, případně mohou vyplnit smlouvu za vás, pokud jim předáte potřebné údaje. Kromě vašich osobních údajů bude potřeba i řada údajů o vašem odběrném místu. Připravte si tedy fakturu od vašeho současného dodavatele plynu. Vyplněnou smlouvu vám následně zašle operátor k podpisu.

Odběratelem plynu od společnosti ČEZ se stáváte až vás ČEZ Prodej a.s., informuje formou e-mailu či dopisu o tom, že váš stávající obchodník schválil výpověď smlouvy.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu