Psí den, který pobaví a pomůže

FOTOGALERIE KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 19. 04. 2024
Zdroj: Jan Hájek
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Psí den, který pobaví a pomůže

Dne 18.5.2024 ovládnou Centrální park Lužiny čtyřnozí mazlíčci. Koná se už tradiční akce pro pejskaře – 8. Psí den s Prahou 13.

Na skvělém dni pro všechny pejskaře nebude chybět potřebná osvěta a soutěže, z nichž nejnapínavější bude bezpochyby skok do výšky.

Psi se budou snažit překonat rekordy z minulých ročníku, které se zapsaly do České knihy rekordů! Psí den s Prahou 13 má za sebou již sedm úspěšných ročníků, a i ten letošní bude pořádně nabitý

Den plný psích soutěží

Velkou zábavou bude první soutěž dne, a to psí dostihy, kde si majitelé pejsků ověří jejich rychlost a především poslušnost. Každý rok je tento závod plný rozmanitých závodníků a diváci i soutěžící si užijí velkou legraci. Předpokládáme, že i tentokrát se u dostihu velice pobavíte! Pejskové poběží na čas vzdálenost 40 metrů. Aby to bylo spravedlivé budou rozděleni na dvě kategorie, a to malí a velcí psi.

Další ze soutěží bude skok do výšky, který se stal doménou pro tento Psí den. Proto se organizátoři těší opět na hojnou účast, napínavé výkony a jedinečnou atmosféru, která u této soutěže panuje.

Na tuto soutěž nechali organizátoři vyrobit speciální překážku, která je jedinou takovou v České republice. V minulém roce se do České knihy rekordů na Psím dni zapsala fenka pudla Bonnie, která dorovnala rekord 100 cm z minulých ročníků v kategorii psů do 40 cm. U kategorie velkých psů se pokusíme překonat rekord 137 cm. Ten skočil na 6. ročníku 2letý pes Rocky (kříženec border kolie).

Uvidíme, jestli i letos padne nový rekord. Přeci jen překonat takové výšky už nebude lehké, ale šikovných pejsků je stále mnoho a minimálně to bude zajímavá podívaná “, sdělila své pocity organizátorka události Karolína Hájková.

Protože ne každý pes je poslušný sportovec hodný dostihu nebo skoku do výšky, připravili organizátoři i soutěže pro všechny ostatní. Čeká je odměna od partnerů za účast nehledě na výkony. Není totiž důležité jen vyhrát, ale zúčastnit se a u toho si užít zábavu a vyzkoušet něco nového.

Další soutěží bude výstava adoptovaných psů, abychom ukázali jak krásné a originální pejsky můžete adoptovat z útulku a na závěr dne se bude konat sraz ras, kde spočítáme, jakých pejsků se na Psím dni sešlo nejvíce.

Registrace do soutěží budou probíhat od 1. května a vzhledem k tomu, že je kapacita soutěžících omezena, doporučujeme sledovat web psiden.cz. Nenechte si proto ujít jedinečnou možnost se zúčastnit. Ceny pro výherce budou skutečně lákavé a startovné je díky MČ Prahy 13 zcela zdarma.

https://www.facebook.com/reel/693270969477773 – pozvánka Anežky Rusevové

https://www.youtube.com/shorts/SERrwmieWxM – pozvánka Václava Kopty

Zdroje: Jan Hájek (orca-agency.cz) psiden.cz 

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu