Při požáru v Rousínově zemřel senior a další dvě ženy se zranily

Publikuje: Nikola Macáková — 18. 12. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Při požáru v Rousínově zemřel senior a další dvě ženy se zranily

Tragický nedělní požár v Rousínově si vyžádal jeden lidský život a zranění dvou žen.

O požáru informoval v tiskové zprávě krajský mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák s tím, že informace o požáru přijali hasiči na tísňové lince v deset hodin dopoledne.

U tragického požáru zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Prvotní oznámení, že došlo k výbuchu, se nepotvrdilo. Proti plamenů, které zasáhly přístavek rodinného domu, jsme nasadili dva vodní proudy. Uvnitř jsme nalezli mrtvého muže. Plameny jsme dostali pod kontrolu za půl hodiny od ohlášení. Po odvětrání zakouřených prostor jsme kontrolovali a dohasili skrytá ohniska požáru. Požár byl zcela zlikvidován před dvanáctou hodinou,“ uvedl Jan Dvořák.

Při požáru v Rousínově zemřel senior a další dvě ženy se zranily. Zdroj: HZS Jihomoravského kraje (tiskový servis)

K události se vyjádřila redakci také krajská mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová s tím, že naše operační středisko dnes vyslalo k požáru rodinného domku v Rousínově lékařskou i záchranářskou posádku a také inspektora provozu.

Na místě zemřel ještě před naším příjezdem muž staršího věku, už jsme mu bohužel nemohli pomoci. Zdravotníci zkontrolovali mladou ženu a seniorku, u obou vzniklo podezření, že se nadýchaly zplodin hoření. Po ošetření proto byly pacientky převezeny k dalším vyšetřením do vyškovské  nemocnice,“ sdělila redakci mluvčí záchranné služby.

Při požáru v Rousínově zemřel senior a další dvě ženy se zranily. Zdroj: HZS Jihomoravského kraje (tiskový servis)

Příčinu vzniku požáru zjišťují na místě policisté s hasiči. Výše škody zatím nebyla stanovena. Rychlým zásahem hasičů se požár nerozšířil na rodinný dům a ani na další objekty,“ dodal závěrem mluvčí hasičů.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu