Pracujete z domova s počítačem? Pomůžeme vám vybrat ideální zdravotní židli

KOMERČNÍ ČLÁNEK
Publikuje: David Bárta — 27. 10. 2023
Zdroj: Komerční článek
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Pracujete z domova s počítačem? Pomůžeme vám vybrat ideální zdravotní židli

Pokud jste si položili otázku, proč byste si zrovna vy měli pořídit zdravotní židli, pak určitě pokračujte dále ve čtení.

V tomto článku se podíváme na to, jak co nejvíce zefektivnit vaše pracovní výsledky a zároveň docílit toho, aby denní vysedávání před počítačem nemělo negativní dopady na zdraví. Možná tomu nebudete ani věřit, ale tak obyčejná věc, jako správná židle, má neuvěřitelně velký vliv.

Proč je důležité mít kvalitní židli?

Tahle část nábytku je mnohem více, než jen něco pohodlného, na čem můžete sedět během práce. Správně zvolená zdravotní židle může nejen snížit riziko bolesti zad a zlepšit pohodu, ale také podpořit dlouhodobé zdraví a produktivitu. Obzvláště pokud trávíte u počítače několik hodin denně byste této problematice měli věnovat zvýšenou pozornost.

Tipy, se kterými vyberete tu správnou

V obrovském množství produktů, které se na trhu nacházejí, rozhodně není jednoduché se vyznat, a právě proto se vám dnes pokusíme poradit. Vybrali jsme pro vás několik bodů, na které je třeba se zaměřit a ve výsledku tak vybrat dokonalou židli právě pro vás.

Ergonomické funkce – Prakticky hlavní kritérium. Hledejte tedy takovou, jež má nastavitelnou výšku a podporu pro dolní část zad. Toto vám umožní přizpůsobit si židli tak, aby vaše nohy byly v pravém úhlu a záda v přirozené poloze.

Polstrování – Pohodlnost je důležitá, ovšem dejte pozor na to, aby nebyl sedák příliš měkký.

Podpora bederní páteře – Židle by měla mít dobře tvarované opěradlo, které podporuje bederní páteř. To pomůže předcházet bolestem zad, které mohou vzniknout dlouhodobým sezením.

Výběr materiálu – Zde doporučujeme zaměřit se na kvalitu. Docílíte tak dlouhé životnosti a odolnosti. Zvážit můžete prodyšnou síťovinu nebo kvalitní potah z pravé kůže.

Nastavitelnost – Čím více věcí jde nastavit, tím více bude křeslo vyhovovat vašemu tělu. Ať už jde o sedadlo, nebo nejrůznější opěrky, například polohovatelná hlavová opěrka a 3D nastavitelné područky.

Vzhled a design – Méně důležité kritérium, ale přece jenom. Zvážení estetiky je také důležité, protože bude součástí vašeho domácího pracovního prostoru.

Před samotnou koupí židli vyzkoušejte

Pokud je to jenom trochu možné, pak židli, kterou jste si vybrali, ještě před samotným nákupem vyzkoušejte. Mnoho obchodů nebo samotných výrobců zkoušku umožňuje, a dokonce také doporučuje. Například společnost Liftor se v tomto oboru pohybuje již několik let a má po celé republice hned několik poboček. Zde si můžete zboží nejen vyzkoušet, ale rovnou vám mohou odborně zodpovědět všechny vaše otázky. Pokud se rozhodnete pro nákup online, Liftor garantuje odeslání objednávky do 24 hodin a také 100 dní na vyzkoušení. Pokud vám ergonomická židle nebo stůl nebude vyhovovat, můžete je v tomto časovém intervalu (v originálním balení) vrátit.

To, na čem u práce sedíte, hraje obrovskou roli, a proto byste neměli jen tak mávnout rukou. Pokud je to tedy jen trochu možné a vaše finanční situace to dovolí, rozhodně investujte do svého zdraví tak, že si pořídíte kvalitní ergonomickou židli.

Použité zdroje: futurino.cz
Text: Ing. Alžbeta Balušíková

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu