Nové městečko pro uprchlíky vzniklo u Brna

Publikuje: David Bárta — 05. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Nové městečko pro uprchlíky vzniklo u Brna

V úterý zahájili krajští hasiči výstavbu ubytování pro válečné uprchlíky v katastru obce Ostrovačice na Brněnsku.

V pátek ve večerních hodinách jsme stavbu dokončili a dočasné nouzové ubytování uvedli do reálného provozu. Dnes jsme ubytovali prvních sedm uprchlíků. Informoval o tom krajský mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Městečko s kapacitou pro 60 osob je vystavěno ze 20 skládacích domků, několika stanů pro stravování a kontejnerů zajišťujících hygienické zázemí.

„Na výstavbě městečka se od úterý do pátku podílelo na 200 profesionálních i dobrovolných hasičů. Ve spolupráci s Jihomoravským krajem, společností EG.D a Správou státních hmotných rezerv se podařilo areál připravit ve velmi, skutečně velmi krátké době,“ vysvětlil Jaroslav Mikoška.

[ngg src=“galleries“ ids=“55″ display=“basic_slideshow“]

Váleční uprchlíci zde najdou nezbytné zázemí pro krátkodobé přechodné ubytování během jejich lustrace. Tato forma ubytování byla původně na brněnském výstavišti. Odtud se však v uplynulých dnech přestěhovalo Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině na ulici Hněvkovského.

„V městečku budou hasiči pracovat i po dokončení výstavby. V počtu 3 až 4 osob zajistí denně chod areálu po technické stránce,“ doplnil závěrem mluvčí hasičů.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu