Největší rodinná akce v režii brněnských strážníků se koná už v sobotu

Publikuje: David Bárta — 24. 08. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Největší rodinná akce v režii brněnských strážníků se koná už v sobotu

Virtuální realita, střelba z luku, tvořivé dílničky i vybavení záchranných složek. To vše i mnohem více. Den s městskou policií v Brně.

Při Zážitkovém dni s Městskou policií Brno si přijdou na své snad všichni, včetně milovníků zvířat. Kromě tradiční účasti brněnské zoologické zahrady se totiž poprvé zapojí i městský útulek se psy a kočkami.

Událost, ke které strážníci i letos přizvali desítky partnerských organizací, má ambici zabavit děti i dospělé po celý den. Brány Dopravního hřiště Riviéra se v sobotu 27. srpna otevřou v 10 hodin, program potrvá do 17 hodin. Jeho součástí jsou i ukázky z práce brněnských strážníků.

Stejně jako zástupci dalších záchranných složek nechají veřejnost nahlédnout do svých vozidel, předvedou také výzbroj a výstroj. U sanitky Zdravotnické záchranné služby si děti na plyšácích otestují poskytování první pomoci, dospělí si mohou vyzkoušet resuscitaci defibrilátorem.

Hrášek vs. Mars

Díky brýlím s virtuální realitou si návštěvníci prohlédnou zvonici brněnské baziliky Nanebevzetí Panny Marie. Organizace Společně kromě toho vyzdobí areál obřím hráškem při příležitosti dvoustého výročí narození Gregora Johanna Mendela. Svítivě zelené kouli bude pomyslně konkurovat nafukovací model Marsu od Hvězdárny a planetária Brno .

S kvízy a dílničkami potrápí myšlenkovou i manuální obratnost Technické muzeum v Brně. U Bílého kruhu bezpečí se mohou děti pobavit lukostřelbou, dospělé může zaujmout Centrum pro válečné veterány Brno panelovou výstavou o účasti Čechů a Slováků v misích UNPROFOR mezi lety 1992 a 1995.

Stánek se svými zvířecími svěřenci bude mít i útulek Městské policie Brno. „Snažíme se co nejvíce otevřít veřejnosti, přibližovat chod útulku a rádi poradíme s potížemi při výchově psů a koček,“ líčí vedoucí útulku Petra Volešová.

Na zábavu i relax myslí promotým Hitrádia City Brno. Kromě hravých aktivit rozprostře u svého stánku také odpočinkovou zónu.

O pozornost návštěvníků se bude ucházet i Dopravní podnik města Brna, Armáda ČR, Celní správa ČR, Hasičský záchranný sbor JmK i Policie ČR.

Dobovými uniformami potěší členové klubů zaměřených na historii ozbrojených sborů. Několik stanovišť je zapojených i do soutěže pro děti. Během dne jim pořadatelé rozdají hned 40 dárkových balíčků.

Akce se koná výjimečně v dřívějším datu. Obvyklý zářijový sváteční termín letos není možný kvůli plánovaným stavebním úpravám v Bauerově ulici. Jedná se o největší událost pro veřejnost, kterou Městská policie Brno pořádá. Vstup je zdarma.

Autor: Mgr. Jakub Ghanem
Zdroj: Statutární město Brno, Městská policie Brno

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu