Na Chrudimsku hořelo v restauraci, zasahovaly čtyři jednotky hasičů

Publikuje: Nikola Macáková — 21. 11. 2022
Zdroj: Bc. Vendula Horáková / HZS PaK (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Na Chrudimsku hořelo v restauraci, zasahovaly čtyři jednotky hasičů

V obci Luže na Chrudimsku hořelo zařízení místní restaurace. U požáru zasahovaly čtyři hasičské jednotky.

O požáru informovala krajská mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková s tím, že důvodem hasičského zásahu byl požár grilu v kuchyni místní restaurace. Evakuovány byly tři osoby, z toho jedna osoba se nadýchala zplodin hoření.

Hasiči nasadili ženě kyslíkovou terapii až do příjezdu zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, která si ženu převzala do péče a odvezla ji do nemocnice. Další osoby neutrpěly žádná zranění. Hasiči dostali požár pod kontrolu za zhruba 20 minut od příjezdu první jednotky na místo a za dalších 20 minut byl zcela zlikvidován. Z objektu hasiči vynesli tři tlakové lahve a 1 médium pro točení piva. Na volném prostranství byly lahve ochlazovány,“ upřesnila Vendula Horáková.

Požár grilu v kuchyni restaurace likvidovaly čtyři jednotky hasičů. Zdroj: HZS Pardubického kraje / por. Bc. Vendula Horáková (tiskový servis)

Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun.

Uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun. Ještě během nedělního dopoledne byli na místě požáru vyšetřovatelé z řad hasičů i Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč. Příčinou bude pravděpodobně zatažené táhlo k ovládání hořáku u grilu a následné vznícení tuků v grilu,“ doplnila k požáru v tiskové zprávě mluvčí hasičů.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu