Dubský Thajský box poprvé na Mistrovství světa seniorů v Abu Dhabí

Publikuje: David Bárta — 14. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Dubský Thajský box poprvé na Mistrovství světa seniorů v Abu Dhabí

Tomáš Karel Barták z Leonidas gym Dubí v čerstvých 18 letech se účastnil Senior World Championships 2022 IFMA v Abu Dhabí.

Tomáš Karel Barták z Leonidas gym Dubí zápasil v kategorii do 23 let a poprvé i delší čas 3 kola po 3 minutách. UdálostiExtra.cz o tom dnes informoval hlavní trenér Leonidas gymu Dubí Ladislav Horejš.

Celá Tomášovo kategorie byla 32 pyramida to znamená vyhrát 5 zápasů v cestě ke zlatě.

V prvním zápase se Tomáš setkal s tvrdým ostříleným Uzbekistáncem. „Tomáš startoval z modrého rohu a v prvním kole se Uzbek snažil Tomáše trefit loktem a užíval slapskou sílu na utahání. Vysledek prvního kola byl tak 3:0 v neprospěch Tomáše, v druhém kole však Tomáš velkou bojovností otáčí kolo na svou stranu v poměru 2:1 a třetí kolo již bylo vidět , že Tomáš je na tom fyzicky lépe a podařilo se mu třetí kolo vyhrát 3:0 a tím celý zápas Tomáš vyhrává těsně na body,“ sdělil Ladislav Horejš.

Druhý den určil pro Tomáše Kolumbijského šampiona. Opět jsme startovali z modrého rohu a Tomáš vyhecovaný prvním zápasem jednoznačně vyhrává nad starším a zkušenějším Kolumbijcem. Touto výhrou poslal Toma mezi 8 nejlepších zápasníků ve váze 63,5kg

„Třetí den byl odpočinek a pak čekalo Tomáše čtvrtfinále proti 23 letému Kanaďanu, který byl několikanásobných medailistou IFMA i šampionem severní Ameriky a byl i asi nejtěžším soupeřem jaký mohl los Tomášovi nadělit. Opět jsme startovali z modrého rohu a zápas byl velice vyrovnaný, ale rozhodčí se přiklonili na stranu Kanadského reprezentanta a to zastavilo Tomášovo postup k medaili a museli jsme se spokojit na prvním dospělém MS s pátým místem,“ upřesnil trenér Ladislav Horejš.

Další rok bude další šance urvat tento cenný kov z nejvyšší soutěže v Muaythai (Thajském boxu).

Týden po návratu z MS bude čekat Tomáše i boj o titul mistra České republiky tak držte palce všichni co nám fandíte ať se nám zadaří,“ dodal závěrem Ladislav Horejš z dubského Leonidas gymu.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu