Čtrnáctiletý chlapec havaroval na jízdním kole, záchranáři ho museli oživovat

Publikuje: Jana Malá — 09. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Čtrnáctiletý chlapec havaroval na jízdním kole, záchranáři ho museli oživovat

V prostoru bývalého břidlicového lomu Šífr, poblíž obce Svobodné Heřmanice ošklivě havaroval čtrnáctiletý chlapec na jízdním kole.

UdálostiExtra.cz o nehodě mladého cyklisty informoval mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc okamžitě vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a k misi vyslali operátoři tísňové linky 155 také letecké záchranáře. 

K dramatické události došlo v neděli 8. května, krátce před šestnáctou hodinou nedaleko obce Svobodné Heřmanice na Bruntálsku.

Čtrnáctiletý chlapec se měl podle informací, které mají záchranáři k dispozici, pohybovat v členitém terénu lomu na jízdním kole, patrně bez přilby, a při skoku havaroval. Utrpěl přitom poranění hlavy a mozku, jeho krevní oběh selhával.

Posádky musely zahájit resuscitaci a pět minut provádět i nepřímou srdeční masáž.

„Z podpory léků se jim podařilo obnovit pravidelnou činnost srdce, pacient byl zaintubován a připojen k přístrojem řízené ventilaci,“ doplnil mluvčí záchranné služba a upřesnil, že po zajištění krčním límcem a uložení do podtlakové matrace, jej vrtulník letecké záchranné služby šetrně přepravil do traumatologického centra FN Ostrava.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu