Týdenní předpověď počasí pro ČR od 24. května

Publikuje: David Bárta — 23. 05. 2022
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro ČR od 24. května

Z Německa postoupí na naše území brázda nízkého tlaku vzduchu se zvlněnou studenou frontou, která bude postupovat přes naše území k východu.

Týdenní předpověď počasí přinesl Český hydrometeorologický ústav s tím, že za zvlněnou studenou frontou se bude do střední Evropy rozšiřovat od západu výběžek vyššího tlaku vzduchu. V pátek počasí u nás začne ovlivňovat další studená fronta od severozápadu. Od soboty k nám bude kolem tlakové níže nad Skandinávií proudit studený vzduch od severu.

Předpověď na úterý
Oblačno až zataženo, ráno v Čechách místy až polojasno. Zpočátku místy, během dne na většině území přeháňky nebo déšť, zejména v jihovýchodní polovině území i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na severovýchodě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty
19 až 23 °C, na západě a jihozápadě kolem 18 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C. Mírný jižní, v Čechách až západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Meteorologové varují před vydatnými dešti, někde naprší až 60 milimetrů

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Na pomezí Čech a Moravy se během dne vyskytnou
vydatnější srážky s úhrny kolem 40 mm.

Předpověď na středu:
Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území déšť nebo přeháňky. Během dne od severozápadu ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:
Polojasno až oblačno. Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Mírný, během dne přechodně čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:
Zpočátku jasno až polojasno, postupně od severu oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Mírný, během dne přechodně čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:
Polojasno až oblačno, na severu místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, bude večer slábnout.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý 31. května:
Většinou oblačno a místy přeháňky nebo déšť. „Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 13 až 18 °C, v závěru období až 20 °C,“ doplnil závěrem ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu