Jak stres ovlivňuje lidské zdraví?

Publikuje: David Bárta — 23. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Zdraví » Jak stres ovlivňuje lidské zdraví?

Jak stres působí na naše celkové vedení života a metody, jak se stresu zbavit. Finanční situace násobící hladinu stresu.

Sociolog Daniel Prokop v rozhovoru na webu Radiožurnálu jasně proklamuje, jak může hladina stresu v těle negativně ovlivňovat finanční situaci. Podle sociologa se tato situace týká především seniorů a samoživitelek, kteří nedosáhnou na přiměřeně dostačující příjem. Společným rysem u všech těchto typologických stresových projevů je v podstatě nepřetržitý strach z nejistoty.

Vědecký základ v objetí přírodního léku

Je zajímavou skutečností, že kromě východních mistrů a různých alternativních poradců doporučují procházku v přírodě i vědci. Vědci se kupodivu navzájem shodují v tom, že hodina strávená v přírodě snižuje stres v mozku. Tento základní fakt je očividně prokazatelný, poněvadž vědci změřili aktivitu mozku pomocí magnetické rezonance a zjistili, že energie zemské přírodní energie opravdu blahodárně působí na psychiku člověka. Vědci učinili výzkum, do něhož pozvali lidi z velkoměsta a z vesnice. Zjistili, že lidé z velkoměsta, kde je méně “zelené hmoty”, tak trpí větší dávkou stresu, než lidé z vesnic. Tyto aktivity mozku byly pozorovatelné a lehce zaznamenatelné pomocí nejvyvinutějších vědeckých přístrojů. Objevili, že určitá část mozku zvaná amygdala, jenž je zodpovědná za hlavní ukazatel míry stresu, tak byla mnohem více aktivnější u lidí z velkoměsta. Vědci došli k závěru, že prostředí velkých měst může silně přispívat ke vzniku vyšší úrovně stresu.

Meditací k úplnému odstranění stresu

Je všeobecně známo, že meditace uvolňuje stres z těla. Veškeré meditační metody jsou založené na základním rozštěpení škodlivých částic stresu. Meditace je schopna snížit aktivitu amygdaly na nejnižší úroveň.

Metoda mindfulness

Existuje několik stovek účinných a jednoduchých technik. Jedna z těchto nejvýznamnějších a nejdůležitějších technik na trhu současného ezoterického byznysu je metoda mindfulness. Tato technika je velmi jednoduchá. Jde o to, aby člověk dokázal vědomě pozorovat svůj dech.

DŘÍVE JSME PSALI:

Stres zvyšuje riziko diabetu, komplikuje i léčbu. Co radí odborníci?

David Bárta — 15. 12. 2022
Diabetes mellitus, lidově cukrovka, se vyznačuje rizikem komplikací, které nás mohou stát život – především jde o srdeční selhání.

Léčení stresu hudbou

Meditace může nastat i v podobě meditativní hudby. Dokazuje to hudební skladatel Robert Jíša, jehož zasáhla múza s famózním nápadem. Vytvořil mobilní aplikaci s názvem Balance. Obsahuje relaxační hudbu pro zbavení se stresu z těla.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu