Je Filadelfský experiment mýtem nebo má reálný základ?

Publikuje: David Bárta — 22. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Záhady » Je Filadelfský experiment mýtem nebo má reálný základ?

Pokud jste neznali tento historicky nejznámější pokus, tak nastražte uši a ponořte se do zajímavého čtení.

Podle veřejného zdroje wikipedie šlo těmto lidem hlavně o zneviditelnění vojenského objektu. Tento experiment se zahájil v roce 1943 na námořní základně ve Filadelfii. Má Filadelfský experiment reálný základ? Nebo je to pouze mýtem? Tento experiment byl jeden z nejlépe přísně kontrolovaných experimentů. Bylo to přísně tajné místo, do kterého běžný smrtelník nemohl vstoupit. Jinak by mu hrozila smrt.

V čele týmu stojí světoví vědci. Třeba Nikola Tesla nebo Albert Einstein. Cílem projektu je vyvinout technologii, která umožní zneviditelnit jakoukoli vojenskou techniku.

Doba experimentu

Celý experiment nebyl jednorázovou záležitostí. Probíhal celkem šest měsíců. A první úspěch se dostavil 22.července 1943. Toho dne se podařilo vojenskou techniku na pár minut zneviditelnit. Svědkové potvrdili, že kolem lodě se vytvořilo masivní elektromagnetické pole. Kolem začala vznikat zelená mlha. když se mlha rozplynula, tak loď zmizela. A nebyla viditelná ani na radaru.

DŘÍVE JSME PSALI:

Zkáza Pompejí netrvala více než 20 minut, byla šance na záchranu?

Nikola Macáková — 21. 01. 2023
Asi všichni jsme o zničení Pompejí slyšeli, ale stěží si dovedeme představit rozměry takové katastrofy. V roce 1599 byli Pompeje objeveny.

Po několika minutách se loď znovu objevuje. Posádka je ale silně dezorientovaná. Námořníci si stěžují na nevolnost. O tři měsíce je připravený další pokus. Jenže tentokrát už nejde vše podle plánu. Loď se sice stane neviditelnou, ale cosi se pokazí. Místo toho, aby se loď stala neviditelnou, tak se přesune v prostoru a v čase. Objevila se totiž na zcela vzdáleném místě. Po chvíli se opět objeví znovu ve Filadelfii.

Děsivé následky

Někteří námořníci zmizeli. Někteří se zbláznili. Někteří byli zatavení do trupu lodi.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu