Bermudský trojúhelník: ukrývá se zde Atlantida? Mizí zde lodě a letadla

Publikuje: David Bárta — 12. 01. 2023
Zdroj: / Autor: Michal Dužda
Úvodní stránka » Záhady » Bermudský trojúhelník: ukrývá se zde Atlantida? Mizí zde lodě a letadla

Pokud jde o nejpodivnější místo na celé naši planetě, tak je to rozhodně bermudský trojúhelník. A proč? To si povíme v tomto článku.

Tato oblast se nachází mezi Miami na Floridě, Portorikem a Bermudami. Jeho rozloha je něco kolem jeden milion kilometrů čtverečních. Toto místo se proslavilo svou záhadně ponurou atmosférou, kde se lodě a letadla ztrácejí.

Historie ztracené lodě

Podle webu Stream.cz vplula 4.března 1918 do této záhadné oblasti americká nákladní loď Cyclops. Na palubě kromě nákladu byly i manganové rudy. A více než 300 cestujících včetně posádky. Tato loď měla namířeno do přístavu v Norfolku, přestože tam už nikdy nedoplula.

Takový podobný případ se stal 5.12.1945, kdy odstartovalo pět amerických bombardérů na běžný cvičný den. Nicméně velitel po chvíli ohlásil nečekanou a podivnou zprávu. Chování kompasu začalo zvláštně přeskakovat. Stejně tak byla zhoršená viditelnost. Až nakonec zmizí celý kontakt s velitelem a celé letové oddělení zmizí. Takových případů je samozřejmě mnohem více.

Vysvětlení

Snad tou nejslavnější konspirační teorií o záhadném chování bermudského trojúhelníku spočívá ve vysvětlení teorie z pohledu vysoké aktivity UFO. Protože v této oblasti mají mít mimozemšťané umístěny své podmořské základny.

Další teorií je, že v oceánu se nachází brána do jiné dimenze. Tato dimenze se v určitých časových obdobích otevírá. Proto na tomto místě zmizí letadla či lodě na několik hodin a potom opět se kdesi objeví. Často ovšem zmizí navěky.

Následující teorie může být pro někoho toto vysvětlení velmi podivný nádech, ale je možné, že zde sídlila bájná Atlantida. Prý se podle teoretiků konspirací právě nacházela na tomto místě. A přestože zanikla tato civilizace pod mořskou hladinou, tak je možné, že některá energetická zařízení stále fungují. A způsobují elektromagnetické anomálie či další tajemné jevy.

Podle některých může být dokonce toto místo pouze důmyslně vytvořený mýtus. Protože pokud se podíváme na potvrzené zničené lodě a letadla, tak zjistíme, že statisticky nejde o místo, kde se ztrácelo víc letadel, než někde jinde. Takže se nabízí jedno logické řešení. Tímto místem nejen proplouvají lodě, tudíž provoz je tu dost velký, tak mohou toto ztracení způsobovat časté silné bouřky či tornáda. A dalším důvodem je, že na tomto místě se nachází velká ložiska metanu a pokud se ho uvolní do vody ve velkém množství, tak může mít nečekané následky. Metan může způsobit, že se změní hustota vody a pokud se na tomto místě nachází loď, tak ji hrozí hluboké potopení.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu