Věříte na minulé životy? Dá se vzpomenout na svůj minulý život?

Publikuje: David Bárta — 13. 05. 2022
Úvodní stránka » Kokteil » Věříte na minulé životy? Dá se vzpomenout na svůj minulý život?

Převtěluje se lidská duše? Je pravdivá nauka o reinkarmaci, minulých životech? Věříte na minulé životy? Dá se vzpomenout na minulý život?

Reinkarnace, minulé životy

Reinkarnace znamená znovuvtělování, převtělování, neustálé znovuzrození – člověk po fyzické smrti dostává vědomí, mysl v novém lidském těle. Reinkarnace je spjata se zákonem karmy, zákonem příčiny a následku. Některé reinkarační teorie říkají, že duše se po fyzické smrti vydá na cestu různými světy a ještě před další reinkarnací projde několika stadii. Jiné teorie zase tvrdí, že duše vstoupí do nového lidského těla bezprostředně poté, co opustí fyzické tělo. Podle některých teorií je možnost reinkarnace lidské duše do zvířat, nebo naopak, duší zvířecích do lidských těl. Do svých minulých životů se lze prý dostat pomocí tzv. regresní terapie, která člověku umožňuje vrátit se do minulého života v myšlenkách.

Myšlenka reinkarnace je ústředním bodem hinduismu a buddhismu. Kromě buddhismu a hinduismu reinkarnaci uznávaly také různé pohanské a okultní spolky, například keltští druidové nebo theosofové (Helena Petrovna Blavatská). V reinkarnaci věřil Pythagoras (řecký filosof, matematik, astronom), Platon (řecký filosof, pedagog, matematik) či Sokrates (athénský filosof). Díky tomu lze tyto osoby považovat za nevěrohodné.

Pravda o reinkarnaci

Reinkarnace, minulé životy je podvodná nauka, učení démonů, démonská hra s člověkem, okultismus. Tato nauka pochází od ďábla a jeho démonům. Člověk, který věří v tento blud, pozval do svého života démony, kteří pak mají legální právo na něm negativně působit (manipulovat, strašit apod.). Démoni jsou velmi potěšeni, pokud člověk, který věří v minulé životy, kontaktuje nějakého „léčitele“, který hledá příčiny lidského problému v „minulých životech“. Démoni jsou rádi, když oklamaný člověk dál klame, šíří jejich podvodná učení a lži.

Existují lidé, kteří si „pamatují“ své údajné minulé životy. Tito lidé hovoří o svém předchozím životě a znovuzrození do nového lidského těla. Nejčastěji se tito lidé dozvídají o své „reinkarnaci“ během snu, někdy se jedná o pozitivní sny, jindy jde o tzv. noční můry. Někdy jsou sny opakované a navazují na sebe. Někteří lidé si „vzpomínají na minulý život“ během stavu transu, např. během hypnotického sezení. Pozor, hypnóza je magie, šarlatánská praktika spojená s okultními obřady – Pravda o hypnóze! Regresní terapie, která má navrátit vědomí pacienta do jeho minulého života, je forma hypnózy (šarlatánství). Člověk, který je na základě snu nebo vize přesvědčen o minulém životě, je velmi často pod démonickou manipulací a sugescí spojenou s iluzorní představou a démonskou vizualizací. Často jde o démonskou techniku, která se nazývá channeling. Přesvědčivé je, když postižení vědí o věcech, které nemohou znát. Oni je neznají, ale démon je zná! Démoni znají minulost a současnost. Na rozdíl od Boha nejsou všudypřítomní, ale jsou tým. Démoni s oblibou lidi matou, hrají jim na city, vedou je do stavu transu apod. To vše za účelem manipulace, šíření podvodu a následování jich samotných.

To, že je člověk pod démonickou manipulací a sugescí ještě neznamená, že je zdémonizovaný, tzv. posednutý démonem. Je ale pravda, že lidé, kteří hovoří o své reinkarnaci, mohou být zdémonizovaní. Démon, který člověka tzv. posednul, ví o svých lidských hostitelech prakticky všechno. Posednutí démonem automaticky neznamená, že člověk je natolik sužován (ovládán) démony, že nemá svobodu se rozhodovat a pohybovat! Posedlost je označení pro vtíravé, obsedantní myšlenky, nápady, nebo nutkání k jednání. Posedlostí je míněno neúměrné až chorobné zaujetí něčím nebo někým.

Co se týče dětí, kteří hovoří o minulých životech, tam se to dá vysvětlit tak, že malé děti ještě neumí rozlišovat mezi představou a realitou, proto berou své představy, sny jako skutečnost. Může to být ale i tak, že jejich sny jsou od démonů. Viděl jsem i zdémonizované malé děti.

Přesvědčení o minulém životě může být také produktem lidského mozku, bujné fantazie, nadměrné touhy, může to být také důsledek sebemanipulace. Všiml jsem si, řada lidí věří tomu, čemu chce věřit.

Pro křesťana je reinkarnace nepřijatelná

Křesťané nevěří v reinkarnaci, nýbrž v druhý příchod Ježíše Krista a s tím související vzkříšení a uchvácení do Nebe, které nastane v poslední den staré Země. Tehdy dojde k likvidaci stvoření, skončí čas.

Závěr

Nauka o reinkarnaci je nepravdivá a pro člověka vysoce duchovně nebezpečná, neboť pochází a zavádí ke zlým duchovním bytostem (démonům), které mají za cíl člověka ničit a zakrývat mu pravdu o Bohu a jeho stvoření. Kdo věří v reinkarnaci, věří ďáblu a jeho démonům (arcilhářům)

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu