Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 28. října do 5. listopadu

Publikuje: Nikola Macáková — 28. 10. 2022
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 28. října do 5. listopadu

Kolem rozsáhlé tlakové výše nad jižní a jihovýchodní Evropou k nám bude pokračovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu.

Týdenní předpověď počasí aktuálně přinesl Český hydrometeorologický ústav s tím, že v úterý postoupí ze západní do střední Evropy slabá studená fronta. V dalších dnech vliv tlakové výše nad jihovýchodní Evropou na počasí u nás zeslábne a do střední Evropy budou od západu postupovat jednotlivé frontální systémy.

Předpověď na sobotu:

Polojasno až oblačno a zpočátku místy, během dne postupně ojediněle, především na Moravě, mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, které se ojediněle udrží celý den. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, při mírném větru kolem 14 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C, na Šumavě kolem 21 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s, na severu a severovýchodě místy mírný vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli:

Polojasno až skoro jasno. Místy, zejména na Moravě, mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, které se ojediněle udrží celý den. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 13 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na pondělí:

Jasno nebo skoro jasno. Místy, zejména na Moravě, mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, které se ojediněle udrží celý den. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 13 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s, na Českomoravské vrchovině mírný vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:

Zpočátku na většině území mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, jinak jasno až polojasno. Během dne od západu přibývání frontální oblačnosti. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při zmenšené oblačnosti zejména na východě kolem 18 °C. Slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku přechodně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu:

Oblačno až zataženo, od západu místy občasný déšť nebo přeháňky. Ráno a dopoledne místy mlhy. Odpoledne a večer od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:

Oblačno až zataženo, především v pátek místy déšť. Zejména na začátku období přechodně polojasno. „Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při malé oblačnosti kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, postupně 8 až 12 °C,“ závěrem Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu