Meteorologové vydali výstrahu. Česko potrápí ledovka

Publikuje: David Bárta — 20. 11. 2022
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Meteorologové vydali výstrahu. Česko potrápí ledovka

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal další varovaní před námrazou, sněžením i ledovkou. Výstraha platí pro pět krajů.

V platnosti je nedělní výstraha, která platí pro pět krajů. Během dne bude oblačno, teploty vystoupají maximálně ke 3 °C.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 20. – 27. listopadu

Nikola Macáková — 19. 11. 2022
Zpočátku se nad střední Evropou bude udržovat nevýrazné tlakové pole. V pondělí bude přecházet přes ČR k severovýchodu okluzní fronta.

V platnosti je nadále výstraha před náledím a zmrazky. Varování, které vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), platí do 10. hodiny pro pět krajů: Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Jihomoravský. „Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích pak problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven,uvádí meteorologové z ČHMÚ.

V noci na pondělí 21. listopadu bude oblačno až zataženo, v severovýchodní polovině území místy i polojasno.

„Od jihozápadu se očekává občasné sněžení nebo sníh s deštěm, který zejména v nížinách bude přecházet do deště. V důsledku toho se může na některých místech tvořit nebezpečná ledovka. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 1 a −3 °C, na severu teploměry naměří až −5 °C,“ dodává Český hydrometeorologický ústav v aktuální předpovědi.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu