Zájezdovým hitem jsou podle aktuálních dat Seznamu Omán, Kapverdy a Egypt

Publikuje: David Bárta — 20. 02. 2023
Zdroj: Adéla Konopková / im-pr.cz & seznam.cz
Úvodní stránka » Magazíny » Zájezdovým hitem jsou podle aktuálních dat Seznamu Omán, Kapverdy a Egypt

Služba Seznam.cz Vyhledávání, kterou alespoň jednou měsíčně využije každý druhý Čech, nabízí cestovatelům možnost kvalitního internetového hledání informací o dovolené.

Jak ukazují data české internetové jedničky, kolem 5 % dotazů zadaných v lednu 2023 do vyhledávače směřovalo na last minute zájezdy. V rámci nich je na prvním místě Omán, dále pak Egypt a trojici uzavírají Kapverdy. Příznivce zimních volnočasových aktivit táhnou podle analýzy mapové aplikace Mapy.cz nejvíce lyžařská střediska Livigno, Schladming a Kaprun.

Z pohledu na nejaktuálnější dotazy z počátku letošního roku, nyní trendují destinace v teplých krajích, jako jsou Kapverdy, Zanzibar, Maledivy, Dominikánská republika a také Omán. Tam si jela po prezidentských volbách odpočinout i kandidátka Danuše Nerudová. Je pravděpodobné, že tím pomohla zvýšit zájem o tuto lokaci,“ říká Tereza Fukátková, datová analytička ve společnosti Seznam.cz. Velká část uživatelů si více než konkrétní destinaci hledá na Seznamu cestovní kanceláře. Do TOP 3 patří Blue Style, Čedok a Exim Tours.

Češi se dívají na cestování nejen do zahraničí

Podle lednové hledanosti v Seznam.cz Vyhledávání se zdá, že ve velké oblibě jsou kromě zahraničních destinací také tuzemské turistické cíle. Zájem je o české lázně, a to konkrétně Luhačovice, Bělohrad, Poděbrady, Františkovy Lázně a Lázně Libverda. „Počet hledání lázní kulminuje před letními prázdninami. Pak se totiž do Vyhledávání přivalí vlna dotazů týkající se populární dovolenkové destinace ‒ Chorvatska,“ dodává Fukátková.

Služba Seznam.cz Vyhledávání uživatelům nabízí přehled o nejlepších zájezdech prostřednictvím další služby Sdovolena.cz. Díky ní si lidé mohou udělat dobrý přehled o nabídce přímo v destinaci, která je zajímá a kam se chystají vydat.

Vyhledávání vévodí exotické krajiny, aplikace Mapy.cz doporučí nejlepší běžkařské trasy

Pro příznivce zimních volnočasových radovánek poskytují Mapy.cz kvalitní mapové podklady, které je bezpečně dovedou do cílového bodu cesty. Nejnovější data mapové aplikace Mapy.cz například ukazují, že si uživatelé během ledna nejčastěji do vyhledávače zadávají zahraniční lyžařská centra jako například Livigno, Schladming, Kaprun, Ramsau, Zakopane, Oberhof, Flachau, Chopok, Cortina, Aprica, Zell am See, Nassfeld, Hochkar, Solden, Stuhleck.

DŘÍVE JSME PSALI:

Cestování aneb, jak vyřešit problémy s hlučnými spolucestujícími

Jana Malá — 14. 06. 2022
Wi-Fi ve vlacích a v autobusech je stále častější, a tak se téměř každý může během cesty připojit k internetu.

V rámci České republiky je naprostým hledacím trhákem výraz „upravené běžkařské trasy“. Obecně si uživatelé letos v lednu nejčastěji stahovali mapové podklady států v tomto pořadí: Slovensko, Rakousko, Německo, Itálie a Švýcarsko.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu