Pharrell Williams byl jmenován ředitelem pánské módy Louis Vuitton

Publikuje: Nikola Macáková — 16. 02. 2023
Úvodní stránka » Kokteil » Pharrell Williams byl jmenován ředitelem pánské módy Louis Vuitton

Hudebník Pharrell Williams který zastával místo ve francouzském luxusním domě byl jmenován kreativním ředitelem pánské módy Louis Vuitton.

Informace přinesl britský list The Guardian s tím, že roli dříve zastával Virgil Abloh, který zemřel v listopadu 2021.

Je to teprve podruhé, co černošský americký návrhář zastával vedoucí pozici ve francouzském luxusním domě. Abloh se zapsal do historie jako první, když byl jmenován v březnu 2018. Dlouholetý podporovatel a přítel Abloha, Williamsovo jmenování ukončilo měsíce spekulací o tom, kdo další by měl převzít vysoce žádanou roli kreativního ředitele pánské módy dané společnosti.

Pharrell Williams na evropské premiéře Lvího krále v roce 2019. Zdroj: Sassy – Vimeo: The Lion King European Premiere / CC BY 3.0

O nových talentech, jako jsou jamajsko-britští návrháři Martine Rose a Grace Wales Bonner, se dříve mluvilo a spekulovalo, kteří by se rovněž mohli ucházet u tuto lukrativní pozici kreativního ředitele, takže pro mnoho zasvěcených bylo oznámení Williamsu poněkud nečekané. Někteří jej označují i za šokující,“ píše britský deník The Guardian.

V prohlášení Louis Vuitton k oznámení jmenování Williamse byl rapper popsán jako vizionář, jehož tvůrčí vesmíry se rozšiřují od hudby k umění a módě. Způsob, jakým boří hranice a mýty napříč různými světy, které zkoumá, je v souladu se statusem značky Louis Vuitton jako kulturního maisonu, který posiluje jeho hodnoty inovace, průkopnického ducha a podnikání.

Jeho první kolekce bude odhalena v červnu roku 2024 během pánského týdne módy v Paříži.

Williams se poprvé proslavil v roce 1990 jako součást Neptunes, skladatelského a hip-hopového produkčního dua, které vytvořil s Chadem Hugem. Spolupracovali s umělci jako Gwen Stefani a Snoop Dogg. Williams, považovaný za jednoho z nejvlivnějších hudebních producentů 21. století, je držitelem 13 cen Grammy a v roce 2014 byla jeho píseň Happy nominována na Oscara,“ uvádí veřejný zdroj.

Williams dlouhodobě spolupracuje s Adidas Originals. Například v roce 2019 navrhl kolekci pro Chanel, zatímco v lednu 2022 představil zcela unikátní designovou kolekci s renomovanou značkou šperků Tiffany, kterou skupina LVMH získala v roce 2021.

Osobní život

Williams se oženil se svou dlouholetou partnerkou, modelkou a módní návrhářkou Helen Lasichanh, 12. října 2013. Pár má spolu čtyři děti: syna Rocketa (narozen v roce 2008) a trojčata (narozená v lednu 2017). Píseň „Rocket’s Theme“ od Despicable Me byla napsána na počest jejich syna Rocketa.

V roce 2005 byl Williams zvolen časopisem Esquire „Nejlépe oblečeným mužem na světě“.  Je fanouškem sci-fi seriálu Star Trek, jak naznačuje jeho důsledné používání vulkánského pozdravu k označení jeho jména Star Trak. Williams je skateboardista a doma má halfpipe. V roce 2011 Williams oznámil, že ve svém rodném městě Virginia Beach buduje mimoškolní centrum za 35 milionů dolarů. V roce 2015 Williams koupil dům ve čtvrti Laurel Canyon v Los Angeles. V roce 2019 Williams nabídl stáže 144 studentům na Promise Academy v Harlemu v New Yorku,“ uvádí Wikipedie.

Dne 26. března 2021 byl Williamsův bratranec Donovan Lynch zastřelen důstojníkem z policejního oddělení Virginia Beach poté, co se „oháněl pistolí“ po třech střelbách v této oblasti. Williams vyzval k federálnímu vyšetřování incidentu,“ dodává veřejný zdroj.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu