Záchranáři resuscitovali muže po tonutí v Opavě

Publikuje: Jana Malá — 13. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Záchranáři resuscitovali muže po tonutí v Opavě

V neděli 12. června večer zasahovaly posádky záchranné služby u tonoucí osoby v Opavě u Stříbrného jezera.

UdálostiExtra.cz o záchranné akci informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc ihned vyjel lékařský tým rendez-vous a také zdravotnická posádka (RZP).

Osmapadesátiletý muž se začal topit, když plaval v zatopeném bývalém sádrovcovém dolu. Podle svědků měl být asi čtyři minuty pod hladinou, než se jej kamarádům podařilo vytáhnout z vody.

„V okamžiku příjezdu záchranářů byla postiženému poskytována laická první pomoc a zasahující lékařka zjistila selhání dechu i krevního oběhu. Záchranáři proto ihned zahájili rozšířenou resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků. Pacienta bylo nutno defibrilovat a týmu se podařilo obnovit činnost srdce,“ sdělil k dramatické události Lukáš Humpl z krajské záchranky.

„Muž byl zaintubován a připojen k přístrojem řízené ventilaci. Po dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři přepravili na anesteziologicko-resuscitační oddělení opavské Slezské nemocnice,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu