Záchranáři oživovali účastníka nehody na Novojičínsku

Publikuje: Nikola Macáková — 10. 12. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl / ZZS MsK (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Záchranáři oživovali účastníka nehody na Novojičínsku

Poblíž obce Hostašovice na Novojičínsku zasahovali záchranáři v pátek večer u vážné dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu.

O nehodě informoval v tiskové zprávě redakci krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že pomoci vyjely týmy – lékařský a zdravotnický, ze základny v Novém Jičíně, stejně jako posádka ze sousedního Zlínského kraje.

Motocyklista utrpěl při střetu poranění dolní končetiny a přednemocniční neodkladnou péči mu poskytovali záchranáři Zlínského kraje.

Záchranu však potřeboval rovněž devětapadesátiletý řidič automobilu. „Ten totiž po nehodě na místě události pomáhal, sám nezraněn, a přitom náhle zkolaboval, podle všeho z kardiální příčiny. Selhalo jeho dýchání i krevní oběh. Kvalifikovanou první pomoc mu ihned začal poskytovat lékař mimo službu, který náhodně projížděl kolem a zahájil nepřímou srdeční masáž. Rozšířenou resuscitací následně po svém příjezdu pokračovali záchranáři,“ uvedl Lukáš Humpl.

Snahu obnovit krevní oběh podpořili léky, zajistili dýchací cesty a připojili pacienta k umělé plicní ventilaci. Následně se jim podařilo pravidelnou činnost srdce obnovit a muže transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Novém Jičíně,“ dodal mluvčí záchranné služby.

DŘÍVE JSME PSALI:

Na Frýdecko-Místecku se střetla dvě vozidla, oba řidiči skončili v péči lékařů

Nikola Macáková — 27. 11. 2022
Vážným zraněním dvou řidičů skončila dopravní nehoda v Kunčicích pod Ondřejníkem. K nehodě došlo v neděli dopoledne.

Spolu se zdravotníky u nehody zasahovali také hasiči a policisté. Okolnosti nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu