Syn hokejové legendy Ivana Hlinky pracuje jako řidič záchranky

Publikuje: Jana Malá — 28. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Syn hokejové legendy Ivana Hlinky pracuje jako řidič záchranky

Jak dnes žije a co dělá syn legendárního litvínovského hokejisty a trenéra českého nároďáku Ivan Hlinka mladší? Zeptali jsme se ho.

Mnoho hokejových fanoušků by jistě zajímalo, co se stalo se synem známé hokejové legendy tragicky zesnulého hokejisty a trenéra Ivana Hlinky, který zemřel, krátce po tragické dopravní nehodě u Karlových Varů v roce 2004.

Tragicky zesnulý hokejista a trenér Ivan Hlinka na tenise. Zdroj: rodinný archív Ivana Hlinky mladšího. autor: Ivan Hlinka ml. (publikováno se svolením autora)

Ivan Hlinka mladší dlouhou dobu obchodoval s hokejovou výstrojí a pohyboval se v hokejovém prostředí.

Ivan Hlinka mladší je původem stejně, jako byl jeho slavný otec ze severočeského Litvínova a je samozřejmě velkým fanouškem litvínovské hokejové Vervy.

Ivan, jako junior chodil do základní sportovní školy v Litvínově po boku svých věkových vrstevníků mezi které patřili například nezapomenutelné litvínovské hokejové legendy, jako byl například Jiří Šlégr, Martin Ručínský, Robert Lang nebo Robert Reichel.

Malá vzpomínka Ivana Hlinky z rodinného archivu… Ivan junior se svým slavným otcem.

Aktuálně jsme se zeptali Ivana Hlinky mladšího, co aktuálně dělá a jak se mu daří.

„Aktuálně pracuji, jako řidič, již čtvrtým rokem u Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje a samozřejmě jezdím na Výjezdové základně v Litvínově, což je pro mě čest, protože můj otec byl litvínovským patriotem i když táta procestoval takřka celý svět, ať už jako hokejista nebo trenér stále ho to táhlo domů, do Litvínova.

Ivan Hlinka mladší, při hokejovém utkání. Zdroj: rodinná archiv Ivana Hlinky ml. (publikováno se svolením autora)

„Jsem rád, že mohu pracovat u záchranné služby, neboť práce mě naplňuje a dává mi smysl a především mám skvělý kolektiv mých kolegů a kolegyň, kde jsem poznal mnoho velmi dobrých přátel, za které jsem rád,“ sdělil redakci Ivan Hlinka mladší.

„Rovněž jsem hrdým otcem, mám dvě dcery jednu dospělou a druhou skoro dospělou, které mi dělají velkou radost,“ dodal závěrem s úsměvem na tváři Hlinka.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu