Požár kalové nádrže v Liberci zaměstnal hasiče

Publikuje: Nikola Macáková — 09. 07. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Požár kalové nádrže v Liberci zaměstnal hasiče

V pátek, krátce po 18.30 hodině došlo v areálu ČOV v Liberci, Londýnské ulici k mohutnému požáru kalové nádrže. 

Na místě zasahovalo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů. O požáru informovali krajští hasiči na svém webu.

Požár ČOV Liberec. Zdroj: HZS Libereckého kraje (tiskový servis)

„Jednalo se o požár obložení a střešní konstrukce u nadzemní nádrže obsahující kaly a zbytkový metan. Velitel zásahu nejprve nasadil jeden vodní proud pro hašení a dva vodní proudy pro ochlazování nádrže. Po dojezdu dalších sil a prostředků byly nasazeny celkem čtyři vodní proudy pro hašení, dva automobilové žebříky a také hasící a řezací zařízení CCS Cobra ze stanice HZS Tanvald. Hasiči v dýchacích přístrojích postupně rozebírali konstrukci opláštění nádrže a vyhledávali ohniska požáru. Plnění tlakových lahví probíhalo na pracovišti chemické služby stanice HZS Liberec, voda pro hašení byla dodávána z místní hydrantové sítě,“ uvedl k požáru David Kořínek, zastupující tiskový mluvčí HZS Libereckého kraje.

Požár ČOV Liberec. HZS Libereckého kraje (tiskový servis)

V sobotu 9. července, v 8:00 hodin ráno se jednotky na místo události vrátily, provedly závěrečný průzkum, dohašení skrytých ohnisek a úklid materiálu. Velitel zásahu nahlásil likvidaci v 10:30 hodin.

„Příčina vzniku je v šetření vyšetřovatelů příčin požárů. Předběžná výše škody činí 500 000 Kč a uchráněné hodnoty zejména na sousední nádrži jsou 6 000 000 Kč. Událost se obešla bez zranění,“ doplnil závěrem zastupující tiskový mluvčí krajských hasičů.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu