Nejlepší studentská firma roku uspěla s produktem pro trans kluky

Publikuje: David Bárta — 24. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Nejlepší studentská firma roku uspěla s produktem pro trans kluky

Absolutním vítězem soutěže JA Studentská firma roku 2021/2022 se stala Booder company žáků Střední průmyslové školy dopravní v Praze.

Porotu zaujala především podnikatelským nápadem a propracovaným marketingem. Na trh úspěšně uvedla tzv. binder, který umožňuje stáhnout hrudník transgender klukům.

Národní finále soutěže s desítkou nejlepších studentských firem letoška se konalo 19. května v Americkém centru v Praze. Nyní čeká pětičlenný tým byznysmenů z Booder company mezinárodní klání studentských firem v Estonsku.

V letošním školním roce vzniklo na českých středních školách v programu JA Studentská firma 256 nových studentských firem. Z nich více než čtyřicet neváhalo a své podnikatelské úspěchy představilo veřejnosti na dubnovém veletrhu v Galerii Harfa v prodejních stáncích. K vidění byly tradiční kosmetické, dekorativní i gastro produkty, technologické novinky a aplikace, ale nechyběly ani zajímavé inovace jako designové reflexní prvky nebo podsedáky přizpůsobené na školní židle. I mezi nimi firma Booder company s neobvyklým stahovacím prádlem pro transsexuální dospívající kluky vyčnívala. Na veletrhu vybrala odborná porota nejlepší studentské firmy v deseti kategoriích – všech deset oceněných se následně utkalo v národním finále soutěže o titul JA Studentská firma roku 2021/2022.

Ve finále rozhodovaly výsledky zavedených firem, počáteční nápad i schopnost studentů svůj produkt zpropagovat. Finále probíhalo kompletně v anglickém jazyce a umění prezentovat svůj byznys porotě bylo významným hodnoticím kritériem.

Vítěz bude reprezentovat Česko v 33. evropském finále soutěže Gen-E 2022 12. až 14. července v Tallinnu.

„Vedle diplomů a hodnotných cen je právě zážitek z velké mezinárodní události cenou nejvyšší. Loňští vítězové byli o hrazenou cestu do zahraničí ochuzeni, když se mezinárodní finále kvůli koronaviru konalo pouze on-line, výsledkově byli ale velmi úspěšní – umístili se v kategoriích ‚nejlepší učitel‘ a ‚nejlepší ředitel studentské firmy‘. Věříme, že čeští studenti budou i letos v konkurenci zhruba 40 týmů mladých podnikatelů z celé Evropy hodně vidět, a to i díky unikátnímu podnikatelskému záměru, který firma Booder company prezentuje,“ uvedl Martin Smrž, ředitel české kanceláře vzdělávací organizace Junior Achievement (JA Czech), která na českých školách realizuje program JA Studentská firma od roku 1992.

Druhé místo v národním finále obsadili studenti Střední školy a vyšší odborné školy umělecké a řemeslné v Praze s firmou Cool hůl, která vyrábí elegantní vycházkové hole na míru. Třetí skončili studenti z Obchodní akademie, Střední odborné školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Hradci Králové, kteří se ve firmě Botelo věnují prodeji dekorací vyrobených z nevratných použitých skleněných lahví.

Výsledky národního finále soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2021/2022:

1. místo: studentská firma Booder company ze SPŠ dopravní v Praze, pod vedením učitelky Dagmar Bohuňkové

2. místo: studentská firma Cool hůl ze SŠ umělecké a řemeslné v Praze, pod vedením učitelky Lenky Barborové

3. místo: studentská firma Botelo z OA, SOŠ a JŠ v Hradci Králové, pod vedením učitele Zdeňka Pospíšila

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu