Náročná záchrana paraglidisty v Beskydech

Publikuje: Nikola Macáková — 07. 10. 2022
Zdroj: Lukáš Humpl (tiskový servis)
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Náročná záchrana paraglidisty v Beskydech

Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly, ve čtvrtek 6. října odpoledne u vážně zraněného muže v Beskydech.

O dramatické záchranné akci paraglidisty informoval UdálostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že, krátce před sedmnáctou hodinou přijalo krajské operační středisko záchranářů tísňové volání na lince 155 z oblasti Javorového na Frýdecko-Místecku. Nahlášen byl pád paraglidisty v zalesněném terénu. K misi okamžitě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a vyjela třinecká pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci (RZP).

Letečtí záchranáři zasahují u pádu paraglidisty v Beskydech. Zdroj: ZZS MsK (tiskový servis)

Stroj vzlétl připraven na speciální činnost a rekognoskační let nad místem potvrdil obtížně přístupný, prudký sráz. K paraglidistovi, který se zřítil z výšky asi dvaceti metrů, byl za pomoci palubního jeřábu vysazen lékař. Prvotní vyšetření ukázalo, že pacient utrpěl poranění páteře. Po nutném ošetření ve spolupráci se členy Horské služby Beskydy byl muž ve vakuové matraci a transportním vaku vyzvednut vrtulníkem a přenesen na vrchol Javorového,“ sdělil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

Letečtí záchranáři zasahují u pádu paraglidisty v Beskydech. Zdroj: ZZS MsK (tiskový servis)

DŘÍVE JSME PSALI:

Pod vrcholem Radhoště v Beskydech se zřítil paraglidista

Nikola Macáková — 10. 08. 2022
Ostravští letečtí záchranáři a Horská služba za sebou mají náročný zásah, při kterém zachraňovali paraglidistu, který ošklivě havaroval.

Ve spolupráci s pozemním týmem proběhlo další zajištění zraněného a podání léků. Následně byl pacient šetrně letecky transportován do traumatologického centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ doplnil k dramatické záchranné akci mluvčí záchranářů.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu