Lékaři záchranné služby mají velmi náročné a zodpovědné povolání, jak se vzdělávají?

Publikuje: Nikola Macáková — 19. 09. 2022
Zdroj: PhDr. Lukáš Humpl
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Lékaři záchranné služby mají velmi náročné a zodpovědné povolání, jak se vzdělávají?

Při svých zásazích se u pacientů setkávají s opravdu širokou paletou interních stavů a zranění. Jak se lékaři záchranné služby vzdělávají?

UdálostiExtra.cz o tématu vzdělávání lékařů v přednemocniční neodkladné péči informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že lékaři moravskoslezské zdravotnické záchranné služby se proto dále vzdělávají – nejen v rámci odborných kurzů a nejrůznějších kongresů, či konferencí, ale rovněž v rámci aktivit Vzdělávacího a výcvikového střediska ZZS MSK. V červnu 2022 kupříkladu proběhlo metodické zaměstnání se simulovaným událostmi, s jejichž zvládnutím si museli poradit. Na dnešek (19. září) pro ně byl zase připraven celodenní odborný seminář.

Program, jehož se účastnily čtyři desítky lékařů, byl naplněn odbornými tématy, s nimiž jsou při své práci konfrontováni.

„V pěti blocích přednášek a prezentací si účastníci nejen upevňovali své znalosti postupu a léčby v konkrétních stavech, ale dozvídali se také novinky, aby jejich zásah mohl být v praxi pro pacienta co nejefektivnější. Přednášejícími byli zkušení lékaři, odborníci v daných tématech. Jednotlivé části semináře se zabývaly například problematikou akutních stavů a neodkladné resuscitace u dětí, interními stavy, jako akutní srdeční obtíže, plicní embolie, či závažné alergické reakce. Dalšími z tématikami byly i péče o pacienta se závažným úrazem, či hypotermií,“ uvedl Lukáš Humpl.

„O skutečnosti, že na kontinuální vzdělávání svých lékařů klade vedení ZZS MSK opravdu značný důraz, svědčí mimo jiné také vydání vlastní odborné publikace „Akutní stavy do Tvé kapsy“, která je čerstvě lékařům pro jejich praxi k dispozici,“ doplnil k tématu závěrem mluvčí záchranné služby.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu