Dubský Thajský box aneb junioři v akci

Publikuje: David Bárta — 16. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Dubský Thajský box aneb junioři v akci

Leonidas gym Dubí opět na několika turnajích. Jakub Ježek se po krátké sportovní pauze vrátil do přípravy a hned bodoval.

UdálostiExtra.cz o tom informoval hlavní trenér dubského Leonidas gymu Ladislav Horejš s tím, že během 2 x zlato na lize a pak výhra proti Ukrajinskému chlapci na charitativním Gala odpoledne na podporu Ukrajiny. Jeho vítěznou vlnu zastavil až druhý velmi zkušený Ukrajinský chlapec na lize, na kterého náš 12 letý Jakub Ježek nastupoval s respektem. Ten ale nakonec opadl a Jakub začal zápas otáčet ve svůj prospěch, bohužel se mu to jen těsně nepodařilo. Dále se také do ringu podívali nováčci Adéla Kozáková 14let a Petr Duc Nguen 14let, kterým zatím jejich první zápas nevyšel dle jejich představ a prohrávají na body. Milan Gašperec 13let se pokoušel o odvetu s šikovným „pražákem“, ale těsně v poměru 2:1 na body mu to nevyšlo.

Všichni zápasníci si vezou hlavně zkušenosti do dalších zápasů.

V modrém rohu dvanáctiletý mladý bojovník z dubského Leonidas gymu Jakub Ježek. Zdroj: Ladislav Horejš / Leonidas gym Dubí. (publikováno se svolením autora)

Další velkou akcí kde nemohl Leonidas gym chybět byl galavečer Thajského Boxu v Jesenici, tam si vyzkoušel 3 dny po svých 18 narozeninách svůj první profesionální zápas i Tomáš Karel Barták. Tomáš šel do zápasu s velkou chutí i když měl v profi svoji premiéru, poprvé bez chráničů.

Tomáš Barták (Leonidas gym Dubí) v ringu se svým soupeřem. Zdroj: Ladislav Horejš / Leonidas gym Dubí (publikováno se svolením autora)

První kolo bylo jasně pod vedením Tomáše kde využíval své zkušenosti a hrál si se soupeřem doslova jako kočka s myší. Bohužel v druhé polovině druhého kola dělá Tomáš chybu v krytí a inkasuje kop holení na hlavu a i když se snažil nedat na sobě nic znát soupeř začal přebírat otěže a do třetího kola otočit bodově zápas na svojí stranu. Tomáš svůj první profesionální zápas prohrál na body. Teď se musí poučit s chyb co udělal a připravovat se na Mistrovství světa do 23 let v Abu Dhabi kam bude odlétat koncem května s dospělou reprezentací muaythai.

„Leonidas gym uspořádal také semináře pro školy jako Základní škola Dubí 2 a Gymnázium Jana Amose Komenského Dubí, kde jsme dětem představili krásu tohoto bojového sportu. Tímto bych chtěl poděkovat ředitelkám obou škol za spolupráci a samozřejmě i všem kantorům a dětem,“ sdělil Horejš.

Petr Khru Macháček na semináři v Dubí

„Do Dubí zamířili vzácný host z oblasti Muaythai a to Petr Khru Macháček z Pražského Hanuman gymu. To je přímo člověk, který dovezl Muaythai do české republiky. U nás v klubu vedl pro všechny zájemce seminář na boj zblízka,“ uvedl dále trenér Ladislav Horejš z dubského Leonidas gymu.

„Nově nás ještě čekají akce jako Kids muaythai Challenge pro děti, sparingy C.M.T.A., Mistrovství republiky v K1, Mistrovství republiky v Muaythai, Mistrovství světa junioru i seniorů. O všech akcích vás budeme informovat,“ doplnil závěrem trenér Horejš.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu