Devětadvacetiletý muž chtěl v Karlových Varech spáchat sebevraždu skokem z mostu

Publikuje: Jana Malá — 22. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Devětadvacetiletý muž chtěl v Karlových Varech spáchat sebevraždu skokem z mostu

Devětadvacetiletý muž chtěl skočit z Ostrovského mostu v Karlových Varech a tím spáchat sebevraždu! Zasáhl policista v době svého volna.

O případu informoval karlovarský policejní mluvčí Jakub Kopřiva s tím, že v pondělí si, krátce po 21. hodině všiml v době svého volna procházející prap. Robert Beránek z obvodního oddělení Karlovy Vary – město muže, který seděl na betonovém zábradlí Ostrovského mostu v Karlových Varech. Protože měl podezření, že by si sedící muž mohl ublížit, tak okamžitě vyrozuměl svého kolegu na operačním středisku. Ten tam ihned vyslal policejní hlídky a podezření se potvrdilo, protože devětadvacetiletý muž měl opravdu v plánu ze zábradlí skočit.

Jako první k místu přijela hlídka cizinecké policie ve složení pprap. Alexandr Pacholík, nstržm. Dominik Harcuba a nstržm. Olga Opletalová. Trojice se vydala k muži sedícímu na zábradlí a snažila se s ním komunikovat.

„Muž po krátké konverzaci naštěstí slezl ze zábradlí. Poté jsem ho vyzval, aby se vzdálil od zábradlí a to udělal,“ uvedl pprap. Alexandr Pacholík.

Poté se začal devětadvacetiletý muž policistům svěřovat se svými problémy.

„Samozřejmě jsme se ho snažili hlavně psychicky podpořit, poradit mu a několikrát mu zopakovali, že tohle není řešení. Jsem rád, že si to rozmyslel a z mostu neskočil,“ uvedl nstržm. Dominik Harcuba, který u policie slouží necelé dva roky.

„Do podobné situace jsem se dostal vůbec poprvé. Člověk ale musí počítat s tím, že se tohle může stát kdykoliv, takže musí být připraven, aby to pak zvládl,“ dodal a doplnila ho kolegyně nstržm. Olga Opletalová. „Jak říkal kolega, tak nejdůležitější je, že to tentokrát dopadlo dobře.“

„Devětadvacetiletý muž se poté podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,15 promile,“ doplnil policejní mluvčí a dodal, že opilý muž byl následně „z preventivních důvodů“ převezen Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu