Cyklistu na Opavsku srazil automobil, k misi byl vyslán i záchranářský vrtulník

Publikuje: David Bárta — 20. 06. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Cyklistu na Opavsku srazil automobil, k misi byl vyslán i záchranářský vrtulník

Vážným zraněním skončil nedělní střet cyklisty s právě projíždějícím automobilem v obci Skrochovice na Opavsku. 

O nehodě informoval událostiExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že k nehodě došlo, v neděli 19. června v dopoledních hodinách a zasahovat u ní musel pozemní tým zdravotnické záchranné služby (RZP) a následně i ostravský záchranářský vrtulník.

Zraněnému pomáhali nejprve svědkové události a poté také lékař záchranné služby v civilu.

„Šestašedesátiletý muž jevil známky poruchy vědomí, záchranáři u něj zjistili závažné poranění dolní končetiny a hrudníku Pacient musel být zaintubován a o jeho dýchání se následně postaral přístroj,“ sdělil mluvčí záchranné služby.

„Lékař provedl akutní ošetření hrudníku a další potřebná opatření. Poté byl muž letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil Lukáš Humpl z krajské záchranky.

Okolnosti nehody jsou nyní v šetření dopravní policie.

Záchranáře o víkendu zaměstnaly i další zásahy…
Týmy záchranné služby v Moravskoslezském kraji zasahovaly během uplynulého víkendu u řady úrazů a nehod. Mezi takové události patřily kromě havárií vozidel, také například pád ze žebříku, úraz rozbrušovačkou, či nehoda ženy na koloběžce. Nejvážnější událostí byl pak zmiňovaný střet automobilu a cyklisty na Opavsku.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu