Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení

Publikuje: Jana Malá — 17. 05. 2022
Úvodní stránka » Zprávy z domova » Celníci pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení

Celníci v Olomouckém kraji pronásledovali zdrogovaného řidiče se zákazem řízení. Nebezpečná situace skončila havárií ujíždějícího vozidla.

Incident se obešel bez vážnějšího zranění.

UdálostiExtra.cz o případu informoval mluvčí Celní správy pro Olomoucký kraj David Kubenz s tím, že v pátek 13. května prováděla hlídka z oddělení mobilního dohledu běžnou kontrolní činnost poblíž obce Červená voda. V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu byla kontrola zaměřená na nelegální přepravu vybraných výrobků, jako jsou minerální oleje, líh či tabákové výrobky. Krátce po desáté hodině večer se hlídka pomocí světelného zastavovacího kuželu rozhodla staticky zastavit vozidlo s českou imatrikulací. Řidič daného vozidla ovšem nerespektoval pokyn k zastavení, ohrozil přítomné celníky a začal ujíždět.

Celníci tedy okamžitě zahájili pronásledování podezřelého vozidla, kontaktovali operační středisko a rovněž požádali o součinnost Policii ČR. „Vozidlo ujíždělo směrem na Olšany a Bludov, kde se k pronásledování přidaly i hlídky policie. Během nebezpečné jízdy se řidič rozhodl pokračovat po cyklostezce vedoucí do Šumperka a následně se pokusil objet vozidlo policie, které přijíždělo z protisměru. Manévr se mu však nepodařilo zvládnout a vozidlo tak narazilo do oplocené obory, policejního vozu a poté skončilo mimo komunikaci“ uvedl David Kubenz z Celní správy.

Celníci ihned při výstupu z vozidla použili zákonné výzvy, a to společně s donucovacím prostředkem, hrozby namířenou střelnou zbraní. V autě se nacházel jednatřicetiletý řidič a tříčlenná posádka. Při havárii se zranila jedna spolucestující, která byla převezena do šumperské nemocnice.

„V rámci následných úkonů bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičské oprávnění, má soudem vyslovený zákaz řízení do roku 2033, a navíc je pod vlivem drog,“ doplnil mluvčí Celní správy.

Případ si na místě převzala Policie ČR. Řidiči teď hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Související témata
Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu